Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Andrei Guljaski: RAJALLA TUULEE. AVAKUM ZAHOVIN TUTKIMUKSIA. Ranskannoksesta suomentanut Anja Laminen. 1961 Tammi. 218-sivuinen nidottu kirja, lukematon, kansipaperin reunoissa vähän kulumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Rajalla tuulee (1969; Sputsajat v Momtsipovo) –teoksessa bulgarialainen mestariagentti Avakum Zahov on jälleen (*) vauhdissa. Ja nyt hänen nopeita otteitaan ja haukankatsettaan todella tarvitaan, sillä on tapahtunut outoja: Bulgarian vuoriston kätkössä oleva radioasema lähettää salaperäisiä sanomia, on varastettu tärkeä tekninen kaava, vartiomies huumattu… Huokaisten Zahov jättää erään oikukkaana tummaverikön sekä ajatukset unelmalomasta Mustanmeren hiekalla. Silloin hän ei vielä arvaa mitä on tulossa. Idyllisessä bulgarialaiskylässä sekä salaisilla matkoilla ympäri koko maata alkaa selvitä sotkuinen vyyhti, josta ei puutu kosteasilmäisiä sulottaria, kaksinaamaisia kansalaisia eikä taitavasti lavastettuja petoksia vieraan vallan asiamiehen suojelemiseksi… Herkullisen lisävärin tarinaan tuo sankarimme, Idän James Bondin, persoonallisuus, joka sympaattisella tavalla poikkeaa tavanomaisesta kovanyrkkisen agentin kaavasta.
*) Zahov on päähenkilö romaanissa Zahov ja 07 (1967; Avakoum Zahov versus 07)

Andrei Guljaski (1914–1995) oli bulgarialainen kirjailija, jonka agenttiromaaneja on käännetty useille kielille. Suomeksi ovat ilmestyneet Zahov ja 07 (1967; Avakoum Zahov versus 07) ja Rajalla tuulee (1969; Sputsajat v Momtsipovo).

 

2. Graham Greene: KIVEÄ KOVEMPI. Suomentanut Tauno Tainio. 2010 Tammi (7. painos). 292-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä, takakannessa tarran jälkeä.
 
Kiveä kovempi (1953; Brighton Rock 1938) on Graham Greenen läpimurtoteos. Se on purevan tehokas jännitysromaani, mutta se on myös kahden vastakkaisen elämänasenteen tarkastelua. Kirjailija sekoittaa rikosromaanin ja gangsterieloku-van keinoja ja tekee sen taiten. Jengisota riehuu Brightonin synkässä alamaailmas-sa. Rannikkokaupungin slummeissa kasvanut Pinkie on jo 17-vuotiaana paatunut rikollisjoukkueen johtaja. Hän on kova ja häikäilemätön, mutta nyt hän on peloissaan. Hän on tehnyt murhan ja hänet tiedetään syylliseksi. Sen tietää utelias ja iloluontoinen Ida sekä rakkaudessaan peräänantamaton Rose, jonka Pinkie vastentahtoisesti nai tukkiakseen tytön suun. Romaani on filmattu 1947 ja 2010 (Iso-Britannia).
  
Graham Greene (1904 Berkhamstedt, Hertfordshire, Britannia – 1991 Vevey, Sveitsi) oli englantilainen romaani-, novelli- ja näytelmäkirjailija. Hän kuvasi teoksissaan etenkin aikansa moraalisia ja poliittisia ongelmia. Greene sai sekä laajan lukijakunnan että arvostusta kirjallisuuspiireissä. Kun Greene kääntyi 1926 katoliseksi, kriitikot yhdistivät sen hänen teoksissaan esiintyvään päähenkilöiden pahuuden ja syyllisyyden-tunteen pohdiskeluihin, mutta Greene inhosi tulla luokitelluksi katoliseksi kirjoittajaksi. Greenen teokset jakautuivat alun perin jännitys- ja rikoskertomuksiin, joita Greene itse sanoi viihteeksi, vaikka muut löysivät niistä filosofisia ulottuvuuksia, ja kirjallisempiin töihin kuten The Power and the Glory (1940; Voima ja kunnia 1947), joihin Greenen kirjallinen maine perustuu. Greene kirjoitti useita kansainvälisen vakoilun maailmaan sijoittuvia kirjoja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 70 vrk 1 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 70 vrk 1 h 17 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.