Kuvaus

Ebbe Gustafsson: Seglingar i Adriatiska havet

  • Prisma, 2002; inbunden bok med skyddsomslag, 208 sidor, karta, 14 bildsidor i färg
  • Både boken och skyddsomslaget är i gott skick, men bokens rygg är lite sned
  • PRIS: 3 euro + frakt 7 euro som postpaket inom övriga Finland, utom Åland (se nedan) = 10 euro (OBS! Det finns plats för fler böcker av samma säljare i samma paket med samma gemensamma fraktkostnader)
  • GÖR SÅ HÄR: Klicka Osta = Köp, så får du ett automatiskt mejl från huutonet. Där hittar du säljarens epostadress och kontonummer. Betala t.ex. boken/tidningen + fraktkostnaderna eller be säljaren om räkning. Om du beställer flera objekt av samma säljare kan du vänta med att betala tills hela paketets innehåll är klart. Meddela säljaren vad paketet ska innehålla så skickar hen en räkning mejl.
  • Postpaket till Åland är dyrare än paket inom övriga Finland. T.ex. 7 euros paket till finska fastlandet kostar motsvaras av ca 12 euros postpaket till Åland eller 11 euros matkahuolto-paket till Mariehamn. Fråga säljaren om fraktkostnader utanför Finland.

Kroatiens skärgård med sina 725 öar anses vara ett av världens vackraste och intressantaste seglingsområden. Läsaren får följa Ebbe Gustafsson och hustrun Gunnel på deras färder från Dubrovnik i söder upp till Savudrija vid gränsen till Slovenien. Ofta seglar de, men många gånger utforskar de kusten och de större öarna också i bil.

Författaren nöjer sig inte med att bara beskriva de platser de besöker utan ger också ett perspektiv bakåt i historien för att ge en förklaring till händelser och utveckling i våra dagar. Samtidigt som han till exempel förälskat beskriver det sköna Dubrovnik, berättar han upprörd om den förödande artilleri- och granateld som staden utsattes för i december 1991 och som förstörde omistliga kulturvärden.

Läsaren får uppleva hur Dionysos från Syrakusa landar på ön Vis år 397 f.Kr. och grundar grekernas första koloni i Dalmatien, och på Korcula får den vinintresserade deltaga i en vinresa runt ön. På ön Drvenik hälsar Gunnel och Ebbe på hemma hos Nikola som lär dem hur man saltar sardiner, och på vackra grannön träffar de den finska konstnärinnan Häljä Tramuntana som där hämtar inspiration till sina målningar.

Färden går norrut bland öarna och längs fastlandet, där vi vandrar runt i tvåtusenåriga kulturstäder som Trogir, Split, Sibenik och Zadar.

Naturupplevelser blandas med möten med människor och historiska återblickar.

I ett avslutande kapitel ger författaren värdefull information om hamnar och marinor, lagar och förordningar samt om navigation, väder och vindar. Seglingar i Adriatiska havet är en rik bok inte bara för seglaren utan också för den bilburne turisten och för alla som vill få kunskaper om ett fascinerande land.

sökord: geografi Balkan Medelhavet segling båtar segelbåtar kulturhistoria historia kulutur Kroatien Kroatia reseskildringar maantiede matkakertomukset Grekland memoarer veneily purjehdus matkailu

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 47 vrk 22 h 23 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 47 vrk 22 h 23 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.