Kuvaus

Ritva Haavikko ja Jan-Erik Ruth (toim.) Luovuuden ulottuvuudet

  • Weilin+Göös, 1984
  • Kovakantinen kirja, 392 sivua, mustavalkoinen kuvitus
  • Kirjaston poistokirja, jossa tarramuovia kannessa ja sisällä leimoja. Kannen kulmat kuluneet ja kirjan viimeisten sivujen reunoissa kosteusraita. Kirjan sisällä aika paljon merkintöjä, suurin osa kuitenkin lyijykynällä tehtyjä.

Otteita Juha Haatajan kirjoittamasta arvostelusta:

Ritva Haavikko ja Jan-Erik Ruth toimittivat mainion artikkelikokoelman erilaisista näkökulmista luovuuteen. Teos Luovuuden ulottuvuudet (Weilin+Göös, 1984) on tosin hiukan kärsinyt ajan patinasta, mutta itse asia on hyvinkin ajankohtainen, ja monessa kirjan artikkelissa on oivallettavaa tämän päivän lukijalle.

Mitä sitten luovuus on? Sitä voi pitää omaperäisyyden ja joustavuuden jonkinlaisena yhdistelmänä, mutta määritelmiä on monenlaisia; voisi sanoa että kirjassa tarjotut määritelmätkin ovat omaperäisiä ja joustavia. Jan-Erik Ruth kirjoittaa: "Luova suhtautumistapa edellyttää [...] halua joutua ymmälleen ja nauttia vastakohdista – tämä on taiteellisen ja tieteellisen luovuuden ensimmäinen ehto. Toinen ehto on keskittymiskyky."

hakusanat: luovuus psykologia mielikuvitus persoonallisuus psykolanalyysi aivot uni ja luovuus motivaatio luova toiminta kirjalilijat taide taiteilijat elokuvat musiikki säveltäminen luomiskertomus yhteiskunta yksilö historia ajattelu järki tunteet ongelmanratkaisu

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

4 €
tai
Sulkeutuu 55 vrk 12 h 25 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 55 vrk 12 h 25 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.