Kuvaus

Elettiin vuotta 1936 ja 1.pvänä toukokuuta piti senaikainen  Saksan valtakunnankansleri puheen Berliinissä ja 1 toukokuuta julistettiin ympäri valtakunnan työn päiväksi.
Juhlan kunniaksi valmistettiin neulamerkkiä ( pinssiä)  35mm halkaisija. Merkissä on kuvattuna maanviljelijän aura, tehdastyöläisen raskas leka ja sotilaan miekka.  Merkin alareunassa on Saksan kotka siivet levällään ja kynsissä seppele, sen sisällä puolueen tunnus hakaristi. Vuosiluku 1936 on myös, eli merkki on aivan 100% aito ja 81 v vanha


PIN20JL508  Neulamerkki Hakaristi Työn päivä 1936, kolikko ei kuulu kauppaan, 50ct euro
Sota armeija historia militaria military army keräilijälle ase puukko historiallinen museo esine säilytä, KOHDE ON HAMPURISSA, SAKSA
Hieman omia mietteitä tähän kohteeseen liittyen:
Kansallisosialistinen Työväenpuolue eli Nazit saivat talouselämän todella kukoistamaan.  Toisaalta tien pää oli näkyvissä, sillä ulkomaan lainaa oli hyvin hankalaa saada. Ulkomailla olivat rahahanat juuri niiden henkilöiden käsissä ja päätäntävallassa , joiden sukulaisia ja samaa uskontoa olevia Hakaristi-Saksa potki  päähän. Oli selvää, etteivät he halunneet antaa rahalainaa. Pattitilanne.

Sotahistoria kirjoista olevan tiedon perusteella oli tilanne maapallolla vuonna 1936 suurinpiirtein lyhyesti näin: 

Oli suuri virhe, että Saksa nousi nopeasti vahvaksi valtioksi. Se huolestutti  maapallon todellista mahtia kädessään pitäviä maita: USA, Neuvostoliitto ja Britannia.  Jälkinmäinen oli vahva merivaltio ja alusmaita Kanada, Australia, Uusi-Seelanti, Etelä-Afrikka, Intia, Singapore, Suez kanava, Gibraltar,   Palestiina, jonka sisällä Israel ,   Egypti , Syyria ,  Intia  jne.. nämä maat  puristivat jo silloin  koko  maapalloa omissa teräspihdeissään, aivan ylivoimaisesti oli ihan koko maapallo heidän käsissä.

Toisaalta oli heidän teräsote muista maista hieman löystynyt, sillä 1. Maailmansodan voittajavaltio USA alkoi myös yhä enemmän myös kiinnostua muista maista ja tunki aivan selvästi Britannia valtion hegemonia alueelle....Britit sietivät asiaa vain vaivoin , mutta he eivät voineet mitään, sillä USA oli suuri ja röyhkeä. 

Neuvostoliitto taas oli jo silloin pinta-alaltaan ja maaperä rikkauksillaan aivan valtava voima, vaikka  aivan selvästi alitehoinen. Alitehoisuus johtui maan sisäisestä julmuudesta ja kovista otteista, kansa ei ollut halukas olemaan sorron alla.  Maahan oli väkisin ympätty sinne täysin sopimaton kommunismi idea  ja kansa ei pitänyt siitä.  Koko Neuvostoliiton muuttuminen kommunisti-sosialismiin juontaa 1. Maailmansodan tapahtumiin, vanhan uljaan Venäjän Tzaarin armeija oli kouluttamattomia talonpoikia ja aseistus ja vaatetus alle kaiken sotilasnormin. Heitä kuoli miljoonia vastaan Saksa....kansa vaati rauhaa, mutta täysin eristyksissä elävä Tzaari halusi vaan sotaa.....kaikki tämä oli muheaa multaa vallankaappaukselle 1917. 

Neuvostoliitto sai vasta 2. Maailmansodan jälkeen myös omia "kolonniamaita"   (alusmaita ) valtaansa, joita sen oli puolestaan aivan länsimaiden tapaan helppo lypsää.  

Vanhasta vuoden 1936 tilanteesta on "aasinsilta"  vuoteen 2016 vaikkapa näin:

USA:n ylivoimaa lienee turha edes perustella, jopa yhä nykyään on heillä noin 1000 sotilas tukiasemaa ympäri maapallon, n. 700 USA:n rajojen ulkopuolella .  USA:lla oli ennen kahta maailmansotaa  jo paljon laivasto, lentokone ja muita tukiasemia.
Tätä kolmen mahtivaltion ylivoimaa ja hegemoniaa vastaan oli Nazi-Saksalla liittolainen Italia  ja kaukainen Japani. Jälkinmäinen taas oli raaka aineistaan täysin riippuvainen muista maista. USA provosoi Japania aseisiin ja sotaan, piirittämällä maan satamat ja öljyä ei Japaniin saanut viedä........oli selvä, että "iso paukku tulee". 
Koska Neuvostoliitto hamusi Suomea, oli taas meidän luonnollista hakea aseveli liittolainen, joka ei pidä kommunistisesta Neuvostoliitosta ja se oli Nazi-Saksa.  Ehkä se oli huono valinta, mutta päätökset teki laillisesti valittu Suomen hallitus ja vaihtoehtoja ei ollut montaa. Missään tapauksessa ei edes voitu ajatella jotain kaukaista Amerikkaa tai Kiinaa, vaan avunsaantia oli saatava kohtuu matkan päästä ja avun antajan oli oltava luotettava, eikä tyhjänpuhuja. 

Ilman sotilaallista aseapua ulkomailta, todellista, eikä ikivanhaa romukalustoa  1. Maailmansodan peruja, olisi Suomi muuttunut takaisin osaksi Venäjää,  se ei ehkä olisi niin paha juttu ollut, mutta nyt Venäjänmaata hallitsi kommunistinen Neuvostoliiton bolsevikki johtaja ja sellainen Venäjä ei meitä suomalaisia kiinnostanut.

Britannia ja USA olivat hyviä ystäviä "Isä aurinkoisen " ( Stalin, Neuvostoliitto )  kanssa ja kommunismi ja diktatuuri ja Venäjän kansan selvä sortaminen oli näille länsimaille sillon  aivan samantekevää.  Silloin kun diktaattori tekee kauppoja ja sitäkautta on ihan hyvä "kamu", ovat he kaikki joillekin maille ystäviä .  USA:n ja Britannian pahin vihollinen heille oli uusi pullisteleva talousmahti Nazi-Saksa, joka uhkasi näitä vanhojen talousmaiden kauppaa ja teollisuutta, sekä Saksa oli uhka rikkaille Lontoo ja  New York sijoittajille, osakkeenomistajille  ja sitäkautta  se tarkoitti pankkimaailman ja rahan menetystä rikkailta.  

Nazi-Saksa oli diktatuuri valtio, mutta niin oli myös Neuvostoliitto ja moni muu maa kanssa. ( yhä tänään on mm. Saudi-Arabia jne..maita joista "länsimaat" tykkäävät, vaikka heillä on naisten asema heikko, homous tuomitaan pään irtileikkaamisella jne..,mutta ne maat myyvät halvalla öljyä, siksi ne maat ovat meidän mielestä ihan kelpo kunnollisia maita.
Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!   Huomaa, että kuvat ovat osa kohteen kuvausta ja selityksiä, aivan kaikkea ei ehkä ole kirjoitettu. Kuvat ovat siis oleellinen osa huutokaupan ilmoitusta, pyydän, että katsot  ne huolellisesti läpi. 

Maksu:
Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank  pankin tilille. 

Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana. Älä oleta, vaan kysy silloin tarkennusta. 

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa joka tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa.  Usein tavara on maannut pahvilaatikon pohjalla hyvin monet vuodet. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina, en pimitä ja juksaa,mutta aivan kaikkea en minäkään tiedä.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !

Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Olen ostanut  ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu usein vuosi pari,  tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. .

Kaikki lähetykset lähtevät kirjattuna kirjeenä tai pakettina, jonka kulkua voi seurata netin avulla. Mikäli lähetys katoaa, tai rikkoontuu on minulla  todiste sen lähettämisestä/luovuttamisesta kuljetusyrityksen haltuun ja saat silloin rahasi  takaisin, myös lähetyskulut. Rahasi palauttaa kuljetusyritys, esim. Posti tms, jolle minä olen maksanut tavaran turvallisesta kuljettamisesta, lähettäjä (siis minä) en voi vastata asioista, jotka ovat oman vaikutuspiirini ulkopuolella. Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu tällöin noudattamaan niitä toimitus-ja maksutapoja ja maksuaikoja, jotka ovat ilmoituksessa kerrottu.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

20,98 €
Sulkeutuu 89 vrk 7 h 43 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

20,98 € Sulkeutuu 89 vrk 7 h 43 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.