Kuvaus

Loisto-pokkari 2004. 223 sivua.

Lähes uutta vastaavassa kunnossa.

Puoli volttia kerien sisältää kokoelman Harry Nykäsen rikosnovelleja, joiden tapahtumat kietoutuvat monenlaisten rikosten ympärille. Mukana on huumeita, ryöstöjä, huijauksia, sieppauksia, kadonneiden henkilöiden etsimistä ja henkirikoksia. Alamaailmaa tarkastellaan välillä rikollisen ja välillä poliisin silmin. Harry Nykänen, entinen Helsingin Sanomien rikostoimittaja, tuntee hyvin niin konnien kuin poliisienkin tapoja ja kielenkäyttöä. Tarina kulkee, henkilöt ovat uskottavia, dialogi toimii, mukana on huumoria ja yllätyksiä. Kirjan novelleista osa on julkaistu eri lehdissä ja esitetty radiokuunnelmina vuosina 1987-2002.

Harri Nykänen (20. kesäkuuta 1953 Helsinki – 21. maaliskuuta 2023 Helsinki) oli suomalainen rikoskirjailija. Hän työskenteli rikostoimittajana Helsingin Sanomissa aina kesään 2001 saakka, jolloin hän ryhtyi vapaaksi kirjailijaksi.

Kirjoissaan Nykänen kuvasi Helsingin alamaailmaa, sen toimintatapoja ja pelisääntöjä rikollisen silmin. Hänen päähenkilönsä olivat yleensä pikkurikollisia, pelureita ja ilmiantajia ja muita pieneläjiä, jotka toimivat lain rajamailla. Nykänen tunsi rikostoimittajan työnsä vuoksi aiheensa. Suosituimmaksi Nykäsen kirjoista nousivat 1990-luvulla ilmestyneet kolme Raid-kirjaa, joista tehtiin 12-osainen televisiosarja sekä vuonna 2003 valmistunut elokuva.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 5 vrk 10 h 45 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

1 € Sulkeutuu 5 vrk 10 h 45 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.