Kuvaus

 

HASSE & TAGE No1 (4 x DVD) EN UNIK BOX MED FYRA FILMER AV HASSE & TAGE

DVD:t ja kotelo ovat erittäin hyväkuntoisia. Myös suojakotelo on erittäoin hyväkuntoinen, kesto yhteensä 6 tuntia 36 minuuttia. Kieli on ruotsi, tekstit ruotsi ja norja. Suojakotelon ja DVD-kotelon tekstit on ruotsiksi. 

"DEN ENFALDIGE MÖRDAREN 1982 kesto 93min. - Sven, som har ett talfel orsakat av harmynthet, har svårt att göra sig förstådd och blir kallad ”idioten” av många i sin omgivning. När hans mor går bort ackorderas han ut till fabrikör Höglund som använder honom som oavlönad dräng. Men hos Anna och hennes familj möts Sven av värme och gemenskap och får ett arbete med lön. Fabrikör Höglund uppskattar dock inte att bli lurad på gratis arbetskraft och bestämmer sig för att hämnas…

ATT ANGÖRA EN BRYGGA 1965 kesto 97min. - Handlar om åtta personer, en segelbåt, en eka, en ensligt belägen ö och hälften av personernas misslyckade försök att ta sig i land på ön (där återstoden av personerna redan befinner sig). Under dessa försök passerar ett stort antal attiraljer revy, bland annat en båtshake, en gummibåt, en inombordsmotor, en medwurst, en bryggstump, ett par brun-orange dambyxor och två dussin fyrverkeripjäser. I filmens slut sjungs melodin med samma namn av Monica Zetterlund."

MANNEN SOM SLUTADE RÖKA 1972 kesto 99min.  - När korvdirektören Hugo Alighieri dör, ärver sonen Dante 17 miljoner kronor. På ett villkor. Dante måste sluta röka, annars går alla miljonerna till farbror Knut.Birger. Storrökaren Dante lider i helvetes kval. Det enda som hjälper är kärlek. Och det får han av den vackra Beatrice. Men är det tillräckligt när Knut-Birger erbjuder så goda cigarrer..."

SOPOR 1981 kesto 97min. - En måndagsmorgon ockuperar ett gäng barn från Farsta som kallar sig själva SOPOR (Sveriges onödigförklarades protestorganisation) kungahuset och håller kungen i husarrest på slottet. Detta gör de för att få uppmärksamhet för sin syn på samhället. Den blott treåriga prinsessan Victoria gör gemensam sak med barnen."

Karikatyrer av samtida politiker och andra samhällsdebattörer, spelade av olika skådespelare, uppträder i filmen och kommenterar de politiska följderna av barnens agerande på ett komiskt överdrivet sätt av partiernas egentliga åsikter. Massmedia parodieras också: trots att barnens ockupation av slottet fortgår, är huvudnyheten på TV att man vid kontrollmätning har kommit fram till att avståndet mellan Björn Borgs och Ingemar Stenmarks lägenheter i Monaco är ett annat än man tidigare har trott.

Även samtida politiska företeelser kommenteras, till exempel parodieras folkomröstningsinstitutet efter att folkomröstningen om kärnkraft i Sverige haft tre olika linjer (valalternativ) och därför inte resulterat i något klart besked om folkets åsikt; i filmen hålls folkomröstning om monarkins vara eller icke vara, och mittenlinjen förespråkar en "ärftlig republik" med prinsessan Victoria som president."

Ostajalle postikulut tai nouto Helsingissä (esim. Lauttasaari).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 103 vrk 3 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12 € Sulkeutuu 103 vrk 3 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.