Kuvaus

Lukematon pokkari

"Heikki Luoma

Palkkasoturi

Katsotaan sitä kivääriä.

Luutnantti Talvion yritys katkesi kuitenkin alkuunsa. Kreikkalaiskersantti heilautti räväkästi konepistoolin olkapäältään. Luutnantti huomasi katselevansa ensikertaa elämässään ladattua konepistoolia silmästä piipunsuuhun. Se oli hymytön katse molemmin puolin. Hän tunsi miten pallealihakset kuroutuivat väkisin jännitykseen. Kersantin ylähampaat olivat paljastuneet kuin ärsytetyllä kulkukoiralla. Talvio vilkaisi taakseen. Omat miehet seisoskelivat rynnäkkökivääreineen maastoauton kupeella, hihat käärittyinä kuin heinätöihin lähdössä.

Parissa sekunnissa ehti monta asiaa käydä mielessä. Ampuisiko se? Ei ammu, ei tämä ole niin iso asia. Pelottelee. Mies tietää saavansa nuhteita ylempää ja yrittää säikytellä hänet pois. Ei se ammu. Marjutin viileänpuhdas olemus häilähti jossain mielen taustalla. Talvio veti henkeä hampaittensa välistä ja teki päätöksen. Hän kävelee kylmästi pesäkkeelle ja ottaa kaartilaiselta aseen. Jos se on ampunut, niin piippu on likainen ja poteron pohjalta voi löytyä hylsyjä

Kypros, rakkauden saari, yli neljäkymmentä vuotta sitten. Vähän yli parikymppiset suomalaisjääkärit samanikäisten reservinupseerien johtamina valvomassa Vihreän linjan koskemattomuutta. Haaste oli kova, mutta pojat vastasivat siihen.

Kyproksella 1967 jääkärinä palvelleen Heikki Luoman Palkkasoturi on karheudessaan kunnianosoitus tavallisille suomalaisille miehille kautta aikojen, miehille joista maailmahistorian tapahtumat ovat tehneet sotilaita. Pakosta tai vapaaehtoisesti, mutta aina yksilöinä, ei koskaan tahdottomina pelinappuloina."

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 23 vrk 16 h 7 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3,95 € Sulkeutuu 23 vrk 16 h 7 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.