Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Heimo Lampi: Elämän sykettä

  • Kirjapaja, 1986
  • Sidottu, 119 sivua
  • Kansipaperit reunoilta kuluneet ja hieman korjatut. Kirjan Nimiölehdessä pintakulumaa poistetun tarran jäljiltä, muuten siisti ja ehjä kirja.

Heimo Lampi (1920 Hollola – 1998 Helsinki) oli Kouvolan hovioikeuden presidentti, aiemmin muun muassa korkeimman oikeuden jäsen ja sodan aikana menestynyt taistelulentäjä. Lampi toimi myös monta vuotta Kotimaa-lehden kolumnistina.

Tämän kirja sisältää pakinoita, joissa Heimo Lampi juttelee lämpimästi ja suorapuheisesti elämän varrella kertyneistä kokemuksistaan, ihmissuhteista, perimmäisistä kysymyksistä ja yhteiskunnallisista asioista sekä peräänkuuluttaa humaanisuutta ja ystävällisyyttä.

Helppolukuinen ja sympaattinen kirja.

Esimerkkitekstissä Lampi kertoo käynnistä Nytouman luostarissa:

Lähellä Jumalaa

Viikko, unohtumaton viikko, Bytouman Pyhän Jumalanäidin kuolonuneen nukkumisen luostarissa on takanapäin. Mielessäni välkyy kuitenkin yhtenään tuo jylhän Pindos-vuoriston rinteellä yksinäisellä paikalla oleva pieni paratiisi. En saa sitä ajatuksistani pois.

Kirkas vesipuro solisee luostarin kupeella jakaen vikistävää antiaan luostarin asukkaille ja pitäen yllä luostarin puutarhaa. Mahtavat plataanipuut varjostavat puroa ja antavat suojaisan levähdyspaikan ylhäältä vuorilta laskevutuville lammas- ja vuohilaumoille sekä niiden paimenille ja pelottaville paimankoirille. Yksinäinen muuli sammuttaa siinä janoaan.

Luostari on ympäröity korkealla kivimuurilla. Sinne pääsee yksinäinen kulkija vain pienestä potista. Uteliaalla turistilla, joka ei etsi muuta kuin nähtävyyksiä, ei ole asiaa portin sisäpuolelle. Luostari varjelee pyhyyttään.

[...] Yli neljänsadan vuoden ajan ovat ´tuhannet kilvoittelijat rukoilleet tässä kirkossa. Vuosisatojen aikana ovat nuo rukoukset tulleet osaksi tätä pyhää paikkaa. Vielä tänäkin päivänä tulee luostarin ulkopuolelta yksinäinen, vaivattu ihminen tänne ja koko yön rukoukseen vaipuneena purkaa sydäntään... (s. 51-52)

 

hakusanat: elämänkerrat ja muistelmat pakinat lapsenlapset lapset lasten kysymykset isänpäivä huutolaiset auttaminen lähimmiäisen tukeminen tekopyhyys Jumalan läheisyys ortodoksi luostari kerjäläinen suulleni vartija syitä ja seurauksia kiitos kiitollisuus joustavuus eläkeläiset elämäntehtävä elämänonni hiljaisuus sisäinen rauha hengellinen kirjallisuus kristilliset kirjat uskonto kristinusko

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

0,50 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 30.1.2018 18:28

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.