Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Kirsten Skaarup: KASVISATERIOITA. Piirrokset Annika Winther. Suomentanut Tuula Palmunen. 1981 Tietoniekat, Weilin+Göös. 192-sivuinen muovikantinen kirja (19,5 x 9,5 cm), jossa kansipaperi, kansipaperin reunoissa joku repeämä, itse kirja täysin ehjä ja siisti, kannen ja esilehden väliselle tyhjälle lehdelle kirjoitettu ’E:lle 21.1.1994 H:lta & L:lta’, ei muita merkintöjä.

Kasvisaterioita (1981; Vegetariske festmiddager) sisältää 52 ateriakokonaisuutta, joten erilaisia herkullisia päivällisiä riittää kokeiltavaksi kokonaiseksi vuodeksi; kukin ateriakokonaisuus sisältää keiton, pääruuan ja jälkiruuan ohjeen. Kirjan tarkoituksena ei ole tehdä kenestäkään kasvissyöjää, sillä vegetarismi voi perustua vain jokaisen omaan sisäiseen vakaumukseen. Mutta kasvisten syöminen ei edellytäkään erityistä vakaumusta, vaan niiden runsas käyttö voi olla ainoastaan maukas ja terveellinen tapa. Nämä kasvisateriaohjeet ovat hyödyksi niin vegetaristin vieraakseen saavalle emännälle kuin vannoutuneelle kasvissyöjällekin, joka haluaa kokeilla uusia ohjeita. Aivan tavallista sekaruokavaliotakin käyttävä voisi ehkä harkita kerran viikossa yhden lihattoman aterian valmistamista. Kirjan alussa on luvut Miksi kasvissyöjäksi? - Erilaisia vegetarismin muotoja ja Raaka-aineet ja niiden käsittely, lopussa lisäksi luvut Kasvisten pariloiminen ja Leipä.

Tanskalainen Kirsten Skaarup on julkaissut useita kasvisruokiin perehdyttäviä teoksia. Niistä ovat suomeksi ilmestyneet Kasvisaterioita (1981; Vegetariske festmiddager) ja Kasviskeittokirja (2002; Vegetarisk køkken).

 

2. HERKULLISIA JUUSTORUOKIA. 80 JUUSTORUOKAA, JOTKA VALLOITTAVAT. 1981 Keskuskunta Enigheten. 48-sivuinen pahvikantinen kirja, ehjä ja siisti, takakanteen kirjoitettu lyijykynällä päärynätortun ohje (voi pyyhkiä pois, jos haluaa), ei muita merkintöjä.

Herkullisia juustoruokia (1981) sisältää noin 80 ruokaohjetta. Ateria- ja ruokaohjeita on havainnollistettu värivalokuvin. Juusto on jo itsessään luotettava, monipuolinen ja terveellinen elintarvike. Maassamme on juustoa perinteellisesti käytetty voileivän päällä. Ranskassa, missä on maailman korkein juustonkulutus, juustoa käytetään myös ruoanlaitossa, leivonnaisissa, mausteena ja aterioiden päätöksenä. Herkullisia juustoruokia -kirjan ruokaohjeista voi valita eturuokia, lämpimiä ruokia, jälkiruokia tai välipalaksi pikkulämpimiä. Kirjasen lopussa on kuvaus Enighetenin juustoista. Juustovalikoimasta on helppo valita kolme tai neljä erilaista juustoa ja tarjota ne jälkiruoaksi. Sisältö: Esipuhe, Salaatteja, Voileivät, Pikkulämmintä, Keittoja, Liharuokia, Peruna- ja vihannesruokia, Kalaruokia, Jälkiruokia, Enighetenin juustot ja sulatejuustot, Hyvä tietää juustoista, Juomien valinta.

 

 
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 83 vrk 20 h 29 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 83 vrk 20 h 29 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.