Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Aarne Virtanen (1890 1951) : KAVERUKSET. Toimittanut ja epilogi: Ensio Kyppö. 2002 (omakustanne). 117-sivuinen nidottu kirja (21 x 15 cm), ehjä ja siisti, nimilehdellä signeeraus 'Ensio Kyppö', ei muita merkintöjä.

Kaverukset (2002) -kirjan takakannessa Tapani Vihtori Virtanen kirjoittaa: "Konekirjoitin isämme käsin kirjoittamat muistelmat säilyttäen kerronnan alkuperäisenä lukuunottamatta aivan pieniä, kokonaisuuden kannalta vähäpätöisiä muutoksia. Mielestäni nämä muistelmat ovat kulttuurihistoriallisena näytteenä julkaisemisen arvoiset. Niissä on tarkkaa kuvausta ajan tehdasyhteisöstä, jossa elämän kovuudesta huolimatta pienet kujeet ja huumori elivät. Viihtyisiä hetkiä Aaron ja Eeron seurassa."

Aarne Johannes Virtasen (1890 – 1951), förmanni Virtasen, perhe asui Nokian Tuuliharjussa. Aarne Virtasen vanhemmilla oli ollut maatalo Mouhijärvellä, mutta suurten nälkävuosien 1866-1867 jälkeen talo oli menetetty. Aarne Virtanen, joka oli avioitunut varakkaan parkanolaisen talontyttären Lyyli Alasen kanssa, joutui vuonna 1918 vaikean valinnan eteen, kun puolison suku oletti hänen liittyvän Pohjanmaalta saapuvaan valkokaartiin, joka oli lähdössä valloittamaan hänen kotiseutuaan. Hän ratkaisi ristiriidan ilmoittautumalla valkoiseen armeijaan, jossa hänet määrättiin yhdeksi kuormaston esimiehistä johtamaan sen kulkua kohden Nokiaa ja Tamperetta. Aarne Virtasella oli ensimmäisestä avioliitostaan seitsemän poikaa ja yksi tytär. Lyyli Virtasen kuoltua hän avioitui Anna Poikolaisen kanssa, ja perhe kasvoi vielä kolmella pojalla ja neljällä tyttärellä. 

Ensio Kyppö (s. 1921) toimi pitkään Pernasaaren koulukodin johtajana. Hän on julkaissut teokset Ne kovimmat pojat : heidän koulukotinsa yhteiskunnan muutos-paineessa : kokemuksia, muistoja ja mietteitä kolmenkymmenen vuoden ajalta (1989), Viesti toiselta sukupolvelta (1999) ja Aarne Virtanen: Kaverukset (2002).

 

2. Herman Nummi (18781950) : ISOISÄN KIRJA: ULLAKOLTA LÖYTYNYT TILITYS MIEHEN ELÄMÄSTÄ JA AJATTELUSTA. Editointi ja esipuhe Kalevi Kivistö, ediotinti ja kommentaari Esa Pirnes. 1995 Atena. Sidottu kirja, kannet ylipainettu, kirjassa on 127 tekstisivua ja 12-sivuinen valokuvaliite, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Isoisän kirja: Ullakolta löydetty tilitys miehen elämästä ja ajattelusta (1995) kirjan kirjoittaja on Herman Nummi (1878–1950). Eräänä kesäpäivänä 1995 maaherra Kalevi Kivistö on tyhjentämässä synnyinkotinsa ullakkoa Kurikassa. Käteen osuu nippu kellastunutta käsinkirjoitettua paperia... Kyse on Kalevi Kivistön isoisän, Herman Nummen, 1940-luvulla kirjoittamasta omaelämäkerrasta. Nummi oli aikonut kirjoituksensa julkisuuteen, mutta tavallisena käsityöläisenä häneltä puuttui siihen kanava. Ehkä aikakaan ei olisi ollut otollinen julkaisemiselle tuolloin. Omaperäisenä ajattelijana Herman Nummi ravistelee totuttuja käsityksiä elämästä. Ja tekee niin edelleen. Kalevi Kivistö on kirjoittanut kirjaan esipuheen, jossa hän valaisee Herman Nummen elämän taustoja. Kirjaan sisältyy myös FM Esa Pirneksen artikkeli, jossa Nummen elämäntarina yhdistetään ajankohtaisiin ilmiöihin: elämäkertatutkimuksiin ja mieskeskusteluun. Pirnes avaa näkymiä siihen, mikä on isän ja isoisän merkitys henkisessä kasvussa. Herman Nummen tarina on  häivähdys menneisyydestä. Ja samalla ihmiselämän ajattomuudesta!

Kalevi Kivistö (s. 1941 Kurikka) toimi Suomen Kansan Demokraattisen Liiton (SKDL) kansanedustajana 1972–1983 ja ministerinä 1975–1976 ja 1977–1982. Hän oli SKDL:n puheenjohtaja 1979–1985. Kivistö oli presidenttiehdokkaana 1982 ja 1988. Kalevi Kivistö oli Keski-Suomen läänin viimeinen maaherra 1985–1997.

Esa Pirnes kirjoitti ylioppilaaksi Kiteen lukiosta 1977, suoritti Jyväskylän yliopistossa filosofian maisterin tutkinnon 1986 ja väitteli tohtoriksi 2008, väitöskirjan aihe ja otsikko Merkityksellinen kulttuuri ja kulttuuripolitiikka. Pirnes on työskennellyt Keski-Suomen lääninhallituksessa, opetushallituksessa ja erikoissuunnittelijana opetusministeriön kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopolitiikan osastolla sekä em. viran ohella osa-aikaisesti Jyväskylän yliopiston yhteiskuntatieteiden ja filosofian laitoksen tutkijana kulttuuripolitiikan alalla 2000-2006. 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

11 €
tai
Sulkeutuu 71 vrk 10 h 41 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

11 € Sulkeutuu 71 vrk 10 h 41 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.