Tuote on myyty käyttäjälle mipolus hintaan 4 €

Kuvaus

WSOY:n Nobel-sarjan kirja. Kovakantinen. 248 sivua. Kannen suojapaperi puuttuu, muuten hyväkuntoinen kirja.

”Saksalais-sveitsiläisen Nobel-kirjailijan Arosusi on yhä suuri ja kestävä taideteos. Se on nerokas analyysi aikamme ihmisestä ja hänen sielunkriisistään. Hessen romaanin ytimenä on ihmisen olemuksessa piilevä kaksinaisuus, vietin ja hengen välinen ristiriita, jonka taiteilija-tiedemies Harry Haller tuntuu kohtalokkaana elämässään.Hänen suhteensa ympäröivään yhteiskuntaan on vaikea, ja useimmiten Harry sulkeutuukin omaan maailmaansa kirjojen ja klassisten mestarisäveltäjien pariin.

Eräänä iltana hänelle kuitenkin annetaan kadulla erikoinen vihkonen, "Kirja Arosudesta". Siinä kerrotaan miehestä, joka on puoliksi susi, eikä saa sovitettua luonnettaan miehen ja suden välillä ja tuntee siksi suurta ahdistusta. Harry tuntee tarinan viittaavan itseensä, ja kirjassa merkittävässä roolissa onkin Harryn pohdinta oman persoonansa luonteesta ja siitä, kuinka sulauttaa mies ja susi samaan kehoon ja mieleen.

Harry ajautuu persoonallisuuskriisissään jo itsemurhan partaalle, mutta tavattuaan kapakassa viehkeän naisen nimeltä Hermine, hänen elämänsä suunta ainakin hetkeksi muuttuu. Hermine vie Harryn iloisen yöelämään, tanssin ja seurustelun maailmaan, josta Harry on jo kauan aikaa sitten vieraantunut. Harry tutustuu myös Pablo-nimiseen muusikkoon, joka opettaa hänelle elämää, ja Maria-nimiseen kiihkeään nuoreen naiseen, josta tulee hetkeksi Harryn rakastaja. Kirjan juoni, Harryn taistelu Arosuden ja muiden luonteensa pirstaleiden kanssa, huipentuu ainoastaan hulluille tarkoitetun Maagillisen teatterin näyttämöllä hallusinogeenien ja hurjien kuvitelmien saattelemana...”

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4 €
Ilmoitus on sulkeutunut 17.3.2024 14:49
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.