Kuvaus

Aito vanha Samuel Gustaf Hermelinin Suomen Suuriruhtinaskunnan kartta vuodelta 1799. "CHARTA öfver STORFURSTENDÖMET FINLAND". Tämä kartta sisältyi C.P. Hällströmin laatimaan ja Hermelinin kustantamaan, vuonna 1799 julkaistuun Suomi-kartastoon. Kartastoa pidetään tärkeänä monesta syystä; tämä oli ensimmäinen täydellinen Suomi-kartasto, ja samalla myös ainoa Suomi-kartasto mikä tehtiin Ruotsinvallan aikana. Huomattavaa on myös että nämä herrat eivät tyytyneet vanhojen karttojen korjaamiseen ja parantamiseen vaan kartat piirrettiin kokonaan uudelleen. Näin Hällström/Hermelin kartat uudistivat perusteellisesti Suomen karttakuvan. Painotekniikka on kuparipiirros ja kartoissa on alkuperäinen käsin tehty väritys.

Yleisesti näitä isokokoisia karttoja tunnetaan nimityksellä "Hermelinin kartat" ja ne ovat yksiä suomalaisen karttakeräilyn helmiä.

Suomi-kartasto koostui kuudesta kartasta; Suomen yleiskartta, Turun ja Porin lääni, Uudenmaan ja Hämeen sekä Kymenkartanon läänit, Vaasan lääni, Savon ja Karjalan lääni, Oulun lääni. Suomen Lappi näkyy kartassa " Charta öfver Wästerbotten och Svenska Lappmarken" joka sisältyy kartaston Ruotsi-osioon. Lapin karttaa näkee todella harvoin Suomessa koska suuri osa siitä esittää nykyistä pohjoisruotsia ja näin olleen se kiinnostaa myös ruotsalaisia.

Koko lehden koko on noin 66,5 x 64 cm ja itse karttakuva on noin 58 x 54,5 cm. Kartta on ehjä ja siisti, ja siinä on ainoastaan yksi alkuperäinen keskitaitos.
Harvinainen tilaisuus!


Huomiothan että yhdellä postimaksulla saat samalla useamman kartan.

Katso lisää aitoja vanhoja karttoja ja painokuvia : PAINA TÄSTÄ
ja
Katso myyjän (Hondius) muut myytävät tuotteet TÄSTÄ

Tervetuloa tutustumaan esineeseen paikan päälle ennen ostopäätöstä. Laita yksityisviesti tai yhteystiedot kohtaan "kysymykset" niin sovitaan ajasta.


***Muistathan että kun ostat antiikkiesineen, raha ei ole hävinnyt mihinkään, se on on vain väliaikaisesti esineen muodossa. Hyvän antiikkiesineen voit aina halutessasi myydä eteenpäin.***

Hakusanat: vanhat kartat ja painokuvat, vanhoja karttoja, antique maps, old maps, old prints

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

400 €
Sulkeutuu 3 vrk 3 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

400 € Sulkeutuu 3 vrk 3 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.
16.2. klo 12:55
Kysymys poistettu.