Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

HETKIEN HILJAINEN MUISTI - Rentoutumisohjelma CD 2008
TOPOS - Risto Ranta NLP-trainer, työfysioterapeutti, Inga Peuna
Rentoutumista, metaforia ja musiikkia  (n. 57 min.)
- cd sisältää 6 erillistä rentoutumistarinaa
Musiikki: Markus Fagerudd, Tipi Tuovinen

ToposCD-5, -08
KUNTO (kansi ensin): EX+/Mint-
Levy ja kansi (avautuva digipak) erittäin siistit.

”Levy on tarkoitettu Sinulle, joka haet tasapainoa ja hyvää oloa elämääsi. Tämä levy on omistettu hetkille, hyville hetkille.

Levyä voi käyttää mm.
- tasapainottumiseen ja pysähtymiseen
- rentoutumiseen ja stressinhallintaan
- voimavarojen aktivoimiseen, muutoksiin ja ratkaisujen tueksi”

”Miten Hetkien hiljainen muisti - levy syntyy?

Ajatuksesta kaikki alkoi.

Rentoutumisesta ja rentouslevyjen tekemisestä on tullut osa elämäämme. Haluamme luoda jotakin ajatonta, kestävää, ajassa kiinni olevaa. Tarinoita, joiden ääreen voi hetkeksi pysähtyä, ottaa itselleen aikaa ja tasapainottua. Tarina kuin kuppi kahvia, hyvä teehetki. Nautinto jonka voi suoda itselleen.

Meiltä löytyy varmaankin samansuuntaisia unelmia siitä minkälainen hyvä elämä olisi ja on. Sunnuntait ja vapaapäivät, työntouhu ja lepohetket. Tarinat kypsyvät ajallaan. Joskus asioihin menee yllättävän kauan, hitaasti edeten kohti sitä minkä kokee oikeaksi. Itse asetetut aikataulut, aavistus siitä mitä haluaisi, nyt on oikea hetki.

Luomisen prosessi on yllättävä. Haluamme edetä verkkaisesti, tehdä levyn, joka on viimeistelty. Tarinan perustana on luova prosessi, johon kuuluu myös paljon kriittistä pohdintaa sanojen, lauseiden ja tarinan rakenteiden merkityksistä, symboliikasta ja metaforisista ulottuvuuksista. Odotamme sitä hetkeä, jolloin levyn sisältö on juuri oikeassa muodossa, sen eri osaset kohdallaan.

Miten tarinat sitten syntyvät?

Prosessi on kuin palapelin kokoamista. Ensin kulmapalat, sitten hahmot, perusideat.

Tämän levyn ajatuksena on: Anna elämän koskettaa. Perusjuonena on ihmisen elämänkaari: ilo, luopuminen, läsnäolo, tasapaino tekemisen ja olemisen välillä. Levyn tarinoissa pohditaan, miten osaisimme antaa arvoa ohikiitäville hetkille, hyville hetkille.

Edellinen levy Maailman tuulia ilmestyi vuonna 2004. Vuosien mittaan on ehtinyt tapahtua paljon. Olemme muuttaneet Fiskarsista Loviisaan, pieneen merenrantakaupunkiin. Aloittaneet vanhan talon kunnostamisen, rakentaneet pihasaunan, opetelleet puutarhanhoitoa. Eletään tätä elämää. Tästä kaikesta kirjoitimme kirjan Auringon puolella - jaettujen ajatusten talo. Oman elämän ruohonjuuritaso herättää ajatuksia siitä, löytyykö itsellä aikaa olemiseen ja elämästä nauttimiseen. Osaanko olla läsnä omassa elämässäni, läsnä muille ja lähellä itseäni.

Huolet ja unelmat.

Mitkä ovat ne asiat joita elämässäni suojelen..?

Aika, joka hiljaa kuin huomaamatta lipuu ohitseni, vierelläni.

Muistikuvia, kaukainen syyskuu, lämpimät kesät.

Viime kesän uintiretket, elokuun aamu jolloin poimin ensimmäiset omenat.

Kohtaamisia ja unohtamisia.

Kun täytän vuosia, entä lupauksia?

Kun innostun, liikutun. Silloin kun tänään on vielä.

Kun tarinat ja rentousohjelmat olivat valmiit, alkoi Markus Fagerudd säveltää musiikkia. Hän mietti miten, minkälainen musiikki soveltuisi parhaiten luotuihin tarinoihin. Hän kuunteli sanoja, niiden sointia ja loi vuoropuhelun musiikin ja puheen välille. Mielestämme onnistuneesti. Jokainen kappale on kuin tila johon astutaan, jossa kuunnellaan ja nautitaan sävelten maailmasta. Joka kerta on yllättävää, miten paljon tarinat muuttuvat musiikin myötä. Musiikki muokkaa tekstien sisältöjä. Kokonaisuus on jotakin muuta, enemmän kuin osiensa summa.

Viimeisessä vaiheessa suunniteltiin levyn kannet. Matti Riikonen loi visuaalisen maailman, jossa yhdistyy lämpö, elämänkaari, hetkien hiljainen muisti. Pidämme levyn kansista, tarinoista ja musiikista. Nyt nämä kaikki osaset jatkavat matkaansa yhdessä ja alkavat elää omaa elämäänsä kuuntelijan mielikuvissa. Tämä työ on tehty ja se tuntuu mukavalta.”

Risto Ranta

Mariankatu, Loviisa

Risto Ranta tunnetaan ensisijaisesti rentouslevyjen tekijänä sekä rentoutumisen ohjaamisen asiantuntijana. Hän on opiskellut työfysioterapeutiksi, jonka jälkeen hän on käynyt NLP Trainer koulutuksen. Risto Rannalla on yli 20 vuoden työkokemus terapian ja kuntoutuksen alalta. Hän on tehnyt yksilöterapiaa ja viimeisen 15 vuoden ajan kouluttanut rentousohjaajia.

Ranta on tehnyt viisi rentouslevyä: Tie Tarinoihin, Kun aika antaa periksi, Sateen takana, Maailman tuulia ja Hetkien hiljainen muisti. Lisäksi Risto Ranta on yhteistyössä Inga Peunan kanssa kirjoittanut kirjan Auringon puolella - Jaettujen ajatusten talo.

Risto Ranta toimii kouluttajana yrityksissä ja työyhteisöissä. Hän on järjestänyt mm. koulutuksia Barcelonassa sekä Etelä-Ranskassa suomalaisille ryhmille. Koulutuksien aihena ovat rentoutuminen, ihmisen hyvinvointi, stressinhallinta sekä metaforien rakentaminen ja hyödyntäminen.

”Kun teen rentouslevyjä ajatukseni on, että siitä on hyötyä kuulijoille. Levyjä kuuntelemalla on mahdollisuus pysähtyä ja niitä on helppo käyttää. Levyjen taustalla on ajatus siitä, että ihminen tarvitsee lepoa ja pysähtymistä vastapainona nykyajan kiireelle, jotta kokonais-valtainen hyvinvointi olisi mahdollista. Liikkuminen ja riittävä ravinto eivät riitä pelkästään työn vastapainoksi. Ihminen kaipaa myös riittävästi lepoa ja rauhaa.”

Levyt soveltuvat hyvin myös ihmisille, jotka kaipaavat elämäänsä uutta vireyttä. Miten tarttua asioihin ja saada uutta energiaa. Metafora ja tarina -rentoutuminen antavat uusia avaimia, ideoita tähän ja aktivoivat kuuntelijaa.

Hetkien hiljainen muisti levyn käyttömahdollisuudet ovat hyvin monipuolisia. Levyä voi käyttää eri tilanteissa, eri paikoissa; työpaikalla, koulutuksissa, lomalla. CD levy voi olla tehokas työväline itselle, rentoutumisen apuväline, silloin kun siihen on tarvetta.

”Mielelläni ajattelen niin, että ihmiset nauttivat ja levyn tarina vie mukanaan niin, että kuuntelija kykenee keskittymään pelkästään tarinaan. Koen, että itsensä hoitaminen rentoutumisen avulla on osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Rentoutuminen on tärkeä taito, se on kuin hengittämistä. Tätä taitoa tulisi hyödyntää ja harjoitella. Olisi myös tärkeää, että useampi meistä mieltäisi rentoutumisen merkityksen ja mahdollisuudet.”

Levyn sisältö on monipuolinen; perusrentoutumisesta, symbolisiin tarinoihin, joissa elämän laaja kirjo tulee esille. Se sisältää eri pituisia kappaleita. Metaforisissa tarinoissa pyritään tasapainottamaan olotilaa, tarkoituksena ei ole saavuttaa syviä rentoustiloja. Tarinat auttavat keskittymään ja rauhoittumaan.

Metaforissa käsitellään meille tärkeitä asioita, sen kautta tarinoihin tulee vaikuttavuutta - syvyyttä ja vasta silloin tarinat tulevat lähelle ihmistä, koskettavat. Jaetut ajatukset ja kokemukset vahvistavat yhteisiä arvoja. Metaforissa on universaaleja, ajattomia symboleita, joiden ajattomuus puhuttelee.

Markus Fagerudd, säveltäjä

Kuningattarenkatu, Loviisa

Markus Fagerudd tunnetaan ensisijaisesti taidemusiikkisäveltäjänä, erityisen paljon teoksia on teatterin alueella. Hän on opiskellut Sibelius Akatemiassa musiikkikasvatusta ja sävellystä. Tuotanto on monipuolista, lastenmusiikista teatterimusiikkiin ja eeppisiin konsertteihin.Mm. Suomen kansallisoopperan Gaia (2000) lastenoopperassa syvähenkinen sadunkerronta kohtaa hersyvän huumorin. Hänen musiikin kulmakiveksi on vakiintunut vankka dramaturginen ilmeikkyys, Fagerudd saa musiikilliset hahmonsa elämään kiehtovina ja ilmaisuvoimaisina.

Fageruddin säveltäjänkuvaa on mahdotonta määritellä yhdellä lauseella. Hän on aktiivinen säveltäjä, teatteriesiintyjä ja jazz- sekä rockmuusikko, joka liikkuu musiikin eri alueilla kuin kala vedessä. Fagerudd saa välittömällä olemuksellaan helposti kontaktin siihen musiikinlajiin, jonka parissa kulloinkin liikkuu.

Tämä monitahoisuus on Fageruddille luontaista, mutta myös tietoinen valinta. Olisi hänen luonteensa vastaista jäykistyä ainoastaan yhden toimintaidean ympärille. Tyylillisesti Fagerudd liittyy vahvasti modernistiseen traditioon, mutta ilmentää musiikissaan myös hyvin monenlaisia äänenpainoja.

Fageruddin tähänastinen tuotanto

muodostaa sangen monimuotoisen teosluettelon. Se käsittää musiikkia niin soolosoittimelle, erilaisille kamarikokoonpanoille, kuorolle kui sinfoniaorkesterillekin.

Luonteenomaista Fageruddin musiikille yleensä, on musiikin ”luonteva” virtaus.

Hetkien hiljainen muisti levy on uusi aluevaltaus säveltäjälle. ” Mielestäni oli mielenkiintoista säveltää musiikki valmiiseen tarinaan.Mietin, mikä olisi luontevin tapa edetä. Tässä levyssä musiikin avulla luodaan tietty rauhoittava tila, jossa rentoutuminen voi tapahtua, olemalla juuri siinä tilassa. Oivalsin, että puhe ja musiikki ovat kiinteässä vuoropuhelussa, toisiaan rytmittäen.”

 

 

MAKSU ensisijaisesti TILISIIRTONA, mutta käy myös LUOTTOKORTILLA PayPalin kautta - helppoa ja turvallista

etkä tarvitse tiliä,kokeile! Takaan, ettei tule ongelmia eikä luottokorttinumerosi päädy asiattomiin käsiin.

POSTITUS lähtee, kun näen maksun tulleen tilille; voit patistella minua ilmoittamalla, kun olet maksanut ; )
MUISTA KÄYTTÄÄ VIITENUMEROA sille kuuluvassa kohdassa, muuten saatat saada negatiivisen palautteen : (

PALAUTE siis tulee; jos ei näy, muistuta...

KUNTOARVIO (kansi ensin/levy sitten; katso kuntoluokat tarkemmin toimitusehdoista):

- Vinyylit katson huolella - kokemusta on - ja jos tuntuu antavan aihetta, kuuntelen läpi. Kaikkia ei ehdi.

- CD:issä ja c-kaseteissa vain äänite, paperit ja pahvit arvioitu, ei muovikoteloita. Jos on epäilyttävän näköinen,
cd, olen sen soittamiskelpoisuuden tarkistanut, mutta tämä ei tietenkään välttämättä päde kaikkiin soittimiin.

- kuva on skannaus nimenomaan myynnissä olevasta kohteesta, ellei muuta mainita.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

9 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 3.9.2017 23:00

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.