Kuvaus

Atena 2010 Kovakansi

1.painos

Ei merkintöjä tms.

Asiantunteva tietoteos tarkastelee holokaustia murhaajien, uhrien ja sivustaseuranneiden näkökulmasta. 

Vaikka ehkä luulemme tietävämme, mitä holokaustissa tapahtui ja miten raadollinen se oli, on yllättävää, miten paljon emme tiedä. Yllättävää on myös se, että Holokausti - Tapahtumat ja tulkinnat on ensimmäinen alun perin suomeksi kirjoitettu kokonaisesitys aiheesta. Yleistajuinen tietokirja tarkastelee holokaustin perimmäisiä kysymyksiä kiinnittäen huomion eurooppalaiseen "rumaan sotaan", arvioiden holokaustin syitä ja seurauksia sekä kannustaen lukijaa pohtimaan, mitä tapahtui tässä järjestelmällisessä kansanmurhassa 1930-40-lukujen vaihteessa.

Kirjan rakenne on selkeä ja vaikuttava. Ensin Holmila keskittyy tarkastelemaan murhaajien asemaa: mitä tiedämme antisemitismistä, rotupolitiikasta tai natsi-Saksan arkipäiväisestä ajatusmaailmasta? Toisessa osassa tarkastelun kohteena ovat uhrit: mitä tiedämme juutalaisten alistumisesta ja vastarinnasta, millainen uhrien kohtalo oli ja miten eloonjääneet ovat jaksaneet holokaustin jälkeen. Kolmannessa osassa huomio kohdistuu sivustaseuraajiin: Millainen rooli holokaustissa oli länsiliittoutuneilla tai Suomella? Miten kristinusko ja holokausti suhteutuvat toisiinsa? Ketkä olivat holokaustissa pelastajia ja miten kollektiivinen muisti toimii? Lopussa on pohditaan sitä, oliko holokausti ainutlaatuinen kansanmurha ja osoittaako se modernin kansallisvaltion pimeän puolen?

Holokausti pyrkii osoittamaan, että Auschwitzin asema on ollut aiemmassa tutkimuksessa ja holokaustista tehdyissä kirjoissa ja elokuvissa ylikorostunut. Holokausti on ollut paljon mittavampi ja monisärmäisempi kansanmurha kuin aiemmin on ymmärretty.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

16 €
tai
Sulkeutuu 39 vrk 6 h 36 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

16 € Sulkeutuu 39 vrk 6 h 36 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.