Kuvaus

Holy Smoke kertoo lyhyesti selostettuna tarinan nuoresta Ruthista, joka lankeaa Intian matkallaan karismaattiseen ja uskonnolliseen guruun. Tietenkin kotopuolessa Australiassa Ruthin äiti (Julie Hamilton) ja isä (Tim Robertson) huolestuvat uudesta maailmankatsantokannasta ja huijaavat Ruthin kotiin katsomaan sairasta isäänsä. Ruthin matkaan kuitenkin tulee suunniteltu mutka, sillä Ruthia onkin vastaanottamassa PJ Waters (Harvey Keitel), kulttimaineessa oleva “ohjelmoinnin poistaja”, joka vannoo poistavansa gurun vaikutuksen pois Ruthista. Niinpä PJ ja Ruth sulkeutuvat syrjäiselle asumukselle ja muutaman päivän pituinen matka omaan itseensä ja seksuaalisuuteensa voi alkaa.

Ja mihin tunteeseen elokuvan pääosanesittäjät heittäytyvätkään! Kate Winslet on aluksi varma omasta halustaan ja uskostaan jumalaiseen intialaiseen guruun, mutta Keitelin näyttelemä PJ Waters horjuttaa naisen uskoa rajusti. Tuloksena on nuoruuden voimalla toistuva kapina, hyväksyminen ja takaisinnousu, jonka voimaa PJ Waters kavahtaa. Kun Winsletin Ruth on täysissä voimissaan, on Keitelin Watersilla hirvittävän suuri nousu edessään. Se nousu vie mieheltä elokuvassa miltei hengen. Ja mikseipä veisi, sillä Keitelin muutos itsevarmasta keskustelijasta hajoaa elokuvan myötä lopulta pirstaleiksi. Yvonnen (Sophie Lee) myötä tullut epäilys Ruthiin saa varmistuksensa ajan myötä ja sitä kautta elokuvan asetelma kaatuu lopulta päälaelleen. Käykin niin, ettei pulassa olekaan Ruth, vaan Waters, joka omassa harhaisuudessaan ajaa pakkomielteitään takaa.

Lopputuloksena on mietintö siitä, kumpi elokuvassa kaipaa enemmän käännytystä: Ruth vai Waters. Molemmat ovat sielultaan rikkinäisiä olentoja ja Watersin saa herkemmin rikki seksillä ja seksuaalisuudella, jota Campion viljelee Holy Smokessa paljon. Tuloksena on häpeilemätön elokuva, joka näyttää elämän puolia käännellen hahmoja puolelta toiselle. Pimeydessä, valossa ja auton peräkontissa Campion ottaa kaiken mahdollisen irti näyttelijöistään ja tuo esiin jotain täysin uutta, pirteää ja ihmeellistä.

Ohjaus Jane Campion pääosissa Kate Winslet ja Harvey Keitel.

Katso muutkin kohteeni, myynnissä paljon elokuvia, pelejä puhelimia ym ym. Samoilla kuluilla tulee kaksi elokuvaa / peliä / cd:tä ja 8 euron maksulla enemmänkin tavaraa.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 12 vrk 2 h 18 min
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

1,50 € Sulkeutuu 12 vrk 2 h 18 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.