Kuvaus

Hyökkäys erämaassa [DVD]

Vaikka Western-elokuvagenre oli tuttu jo ennen 1939 ilmestynyttä Hyökkäys erämaassa -elokuvaa, pidetään tätä klassikkoa western-elokuvien kiistattomana isänä ja suunnannäyttäjänä, jonka saappaisiin valtaosaa myöhemmistä lännenelokuvista on sovitettu.

John Fordin ohjaama mestariteos lähettää postivaunut liikkeelle Tontosta, Uudesta Meksikosta, mukanaan sekalainen joukko matkustajia, päämääränä etäinen Lordsburgin kaupunki. Mukaan mahtuu kunniallinen vaimo, viskikauppias, korttihuijari, juoppo lääkäri, pahamaineinen nainen, kiero pankkiiri, vaunujen kuljettaja ja sheriffi matkustajien turvaksi.

Turva tuleekin tarpeeseen, matka on pitkä ja alueella sanotaan väijyvän surullisenkuuluisa revolverisankari, Ringo Kid, joka on vastikään karannut vankilasta. Pelon selkäpiihin tuo myös erämaan alkuperäisasukkaat, sotajalalla olevat apassi-intiaanit. Luvassa on vauhdikas matka halki armottoman erämaan, josta ei puutu toimintaa, jännitystä, draamaa eikä huumoriakaan.

Hyökkäys erämaassa nosti hetkessä John Waynen B-luokan nimestä supertähdeksi. Elokuva oli myös ensimmäinen John Ford - John Wayne elokuva, jonka vanavedessä seurasi mm. He antoivat kaikkensa, Apassilinnake, Rio Grande, Etsijät.

Ohjaus: John Ford

Näyttelijät: mm. John Wayne, Claire Trevor, Thomas Mitchell, John Carradine

Ääniraita: Englanti - Dolby Digital Stereo
Tekstitys: SUOMI, ruotsi
Kesto: n. 1 h 31 min
Suomijulkaisu

Dvd uusi ja muoveissa

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 5 vrk 2 h 41 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

15 € Sulkeutuu 5 vrk 2 h 41 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.