Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Tuomi Elmgren-Heinonen: HYVIEN TAPOJEN TAITO: VIHJEITÄ NUORILLE. Kuvittanut Helena Malisto. 1964 WSOY (ensimmäinen painos). 164-sivuinen sidottu kirja (21,5 x 15 cm), selässä aavistus kulumaa, muuten täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Hyvien tapojen taito: Vihjeitä nuorille (1964) -kirja esittelee muutamia hyvän käytöksen tärkeimpiä ohjeita. Samalla pyritään selostamaan tapamääräysten ja käytössääntöjen perusajatusta. Sen oivallettuaan nuori ihminen oppii itse ratkaisemaan käytöspulmansa eikä hänen tarvitse kirvelevin kokemuksin maksaa taidostaan. Tieto hyvän käytöksen edellytyksistä helpottaa hänen suunnistautumistaan nykyajan entisestäänkin tihenevässä ihmisvilinässä. Yhä useammat tavoittelevat paljon puhuttua good will iä, sillä se suo etuja ja tekee elämän miellyttäväksi niin asianomaiselle itselleen kuin vastavuoroisesti niillekin, joiden kanssa hän joutuu tekemisiin. Parempaa edellytystä ihmisten keskinäisen "hyvän tahdon" luomiselle tuskin on kuin kohtelias käytös. Tämän kirjan kuvat pyrkivät vastaamaan kysymykseen, mitä on hyvä käytös, ja toisinaan myös kertomaan, mikä ei ole sitä. (alun Osviitaksi lukijalle -luvusta)  Hyvä, kohtelias käytös on kieli, jota ymmärretään kaikkialla. Hyvät tavat kertovat meistä enemmän kuin itse arvaammekaan. Tämä kirja on todellinen kauniin käytöksen kielioppi, mainio opas nuorille ja vähän varttuneemmillekin.

"Tuomi Elmgren-Heinonen on kääntynyt erikoisesti nuorison puoleen opastaen sitä kädestä pitäen arjesta juhlaan, kodista kouluun ja vieraisille, kotimaasta ulkomaille. Kirjoittaja tuntuu tuntevan nuorison ja heidän ongelmansa, ja senpä vuoksi kirja onkin täynnä osuvia viitteitä ja erinomaiseksi avuksi nuorelle, joka yrittää tavoittaa hyvien tapojen taidon." – Helsingin Sanomat

Tuomi Elmgren-Heinonen (1903 Ruovesi – 2000 Helsinki) oli laulaja, journalisti, kirjailija ja antroposofi. Hän opiskeli laulamista Viipurissa ja Helsingissä, myöhemmin myös Berliinissä ja Pariisissa, ja toimi ooppera- ja konserttilaulajana. Hän teki kymmenkunta roolia myös Suomen Kansallisteatterin tuotannoissa vuosina 1923–1932. Tuomi Elmgren-Heinonen toimi journalistina ja kirjailijana 1930-luvulta lähtien. Hän kirjoitti mm. säveltäjä Toivo Kuulan elämäkerran (1938) ja Fredrik Paciuksen elämäkerran Laulu Suomen soi (1958). Lisäksi hän kirjoitti säännöllisesti kolumnistina sanomalehti Uuteen Suomeen, sodan aikana myös rintamalta, ja kirjoitti romaanin Lottatyttö komennuksella (1940), joka käännettiin kolmelle kielelle. Lasten satu-Kalevala (1946), kuvitus Kirsti Gallen-Kallela. Hänen tunnetuin teoksensa on Käytöksen kultainen kirja (1954). Teatterikorkeakoulun tapahistorian opettajana hän toimi pitkään ja kirjoitti teoksen tapahistoriasta. Viimeinen kirja oli antroposofisesta näkökulmasta: Suhteemme vainajiin (1978).

 

2. Agneta Uddenberg: VETT OCH ETIKETT PÅ 90-TALET. 1997 ICA Förlaget AB, Västerås (första utgåvan, sjätte tryckningen). 182-sivuinen Suomessa painettu sidottu kirja, kannet ylipainettu, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Vett och etikett på 90-talet (1992) innehåller skrivna och oskrivna regler som gör det lätt att umgås. Hur går det till....Hur skriver man... Hur tackar man... Hur hälsar man... Hur skriver man... Hur klär man sig snyggt? Hur är ett bra bordsskick? Och många, många fler frågor och svar. Här finns besked om allt att veta i umgängeslivet. Vem håller tacktalet på dammiddagen? Tar man med blommor till värdinnan i andra länder? Kan man ha ljus klädsel på begravning? Var placerar jag min chef vid middagsbordet? Var skall min exmakes nya hustru sitta i kyrkan när vår dotter gifter sig? Visst blir det mycket lättare om man vet vad som gäller i olika sammanhang.

Agneta Uddenberg är fil.kand och journalist. Hon är författare till flera resehandböcker. Hon har i dagspress under flera år besvarat frågor kring etikett och god ton. Hon har samlat vad vi bör veta för att lätt kunna umgås till vardags och fest, hemma och utomlands t ex in i böckerna Rätt sätt: En bok i tiden om etikett och umgängesskick till vardags och fest (1985) och Vett och etikett på 90-talet (1992).


 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 42 vrk 8 h 48 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 42 vrk 8 h 48 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.