Kuvaus

[0516]

KLIKKAA KUVA ISOMMAKSI.

KUVANMUKAINEN HYVÄSSÄ  ISKUSSA OLEVA kovakantinen ensipainos CASANOVAN tuon "panomiesten kruunattoman kuninkaan" diggareille.

Ian Kelly: CASANOVA - Näyttelijä, Rakastaja, Pappi, vakooja

Kerskuri vai täydellinen rakastaja? Huijari vai nero? Giacomo Casanova (1725-98) taikoi ja kadotti omaisuuksia, perusti valtiollisen Loton, opiskeli papiksi, harjoitti kabbalaa, tuomittiin ja karkasi vankilasta. Hän kirjoitti 42 kirjaa, joiden joukossa viisiosainen science fiction -teos, mutta kuolemattoman hänestä tekivät 3800-sivuiset muistelmat, jotka tallentavat aistikkain sanankääntein Ranskan vallankumousta edeltäneet ajat - ja Casanovan omat eroottiset valloitukset. Ne todistavat persoonasta, joka rohkesi olla häpeämättä itseään.Casanova on kertomus miehestä, jollaisia ei enää synny, sekä tarinasta, jota hän itsestään rakensi. Samalla kun suuret mullistukset muovasivat maailmaa, Casanova teki tutkimusta siitä, minkä koki kaikkein tärkeimmäksi: itsestään. Kolmensadan vuoden jälkeen hän puhuu meissä edelleen: suhteessamme rakkauteen, seksiin ja muihin ruumin iloihin.Elämäkerrassaan Ian Kelly riisuu libertiinin paljaammaksi kuin mitä tämä itse koskaan uskalsi tehdä. Herkullinen teos tyydyttää kurnivimmankin viihteennälän, mutta on voittanut puolelleen myös tarkkasilmäisimmät lehtikriitikot.

Suomentanut Sirkka-Liisa Sjöblom

1. painos

Gummerus Kustannus 2014

WS Bookwell Oy - Juva 2010

GIGOLO - SEKSI - SEX - EROTIIKKA - EROTIC - NAIMINEN  - HIMONUSSIJA - NYMFOMAANI - EROTOMAANI - KAMASUTRA - ASENNOT - ORAALISEKSI -  ORGIAT - RYHMÄSEKSI -

KIRJA PAINAA n. 600g

VOITTOHUUTO ja PK. 5,95e TILILLE ja PAKETTI POSTIIN.

PK.  on viitteellinen ja se veloitetaan ostohetkellä POSTI:N hinnaston mukaan. POSTI vain tuntuu nostavan hintoja niin tiheään, että kohteessa saattaa olla jo huudon päättyessä "vanha Postitus hinta" :-

--------------------------

Jokainen tietää, millaista miestä kutsutaan Casanovaksi. Mutta harva taitaa tietää, kuka Casanova oikeastaan oli ja mitä muuta hän puuhasi naisten valloittelun ohessa.

Englantilainen historioitsija Ian Kelly uppoutui arkistoihin eri puolilla Eurooppaa ja etsi jälkiä Casanovan (1725-1798) vaelluksista. Tuloksena on tarkasti dokumentoitu elämäkerta, joka jättää lukijan hiukan hämmennyksiin: voiko kaikki tämä olla totta?

Casanova loi maailmanmaineensa kirjoittamalla kirjan eroottisista kokemuksistaan. Se ilmestyi vasta hänen kuolemansa jälkeen. Teoksen sivuilla esiintyy alun toista sataa naista, joiden kanssa Casanova kertoo olleensa läheisissä tekemisissä.

Venetsiassa syntynyt Giacomo Casanova oli köyhän näyttelijättären poika. Hänet valmistui papiksi alle 20-vuotiaana ja lähti saman tien maailmalle etsimään onneaan. Matkasta tulikin pitkä. Hän ehti asua yli kahdessakymmenessä kaupungissa ja hänen lasketaan kulkeneen pitkin Eurooppaa noin 70 000 kilometrin matkan.

Hän puhui sujuvasti ranskaa, latinaa ja kreikkaa sekä auttavasti saksaa, englantia ja venäjää. Hän kirjoitti 42 kirjaa ja satoja lehtiartikkeleita, perusti lehtiä, arpajaisfirmoja ja muita yrityksiä, ansaitsi omaisuuksia ja menetti ne kaikki. Hän osallistui kaksintaisteluihin, tuomittiin vankeuteen, mutta karkasi sellistään.

Hän tunsi henkilökohtaisesti ison tukun eurooppalaisia kuuluisuuksia ja tapasi mm. Venäjän keisarinnan Katariina Suuren. Loppuvuotensa hän istui kalsean böömiläisen linnan kirjastonhoitajana, katkerana, rutiköyhänä ja mahdollisesti kuppataudin runtelemana.

Valtava aineisto Suurin osa Casanovan arkistosta on säilynyt näihin päiviin. Arkistossa on lähes kaksi tuhatta kirjettä, tuhansia sivuja erilaisia käsikirjoituksia, satoja runoja, muistioita ja dialogiluonnoksia. Totta totisesti: herra Casanova ei ollut pelkkä naisten naurattaja.

Historioitsija Kelly luonnehtii Casanovaa "mieheksi, jollaisia ei enää synny". Hänen teoksensa luettuaan voi olla vain samaa mieltä. Siis jos kaikki hänestä kirjoitettu on totta. Kelly on kyllä tehnyt parhaansa varmistaakseen sankarinsa jokaisen elämänvaiheen, mutta siellä täällä herää pieni epäilyksen poikanen.

Kelly on listannut uskollisesti kaikki Casanovan tuttavuudet, joita totisesti riittää. Nimien tulva tekee kirjasta hiukan raskaslukuisen. Joskus tuntuu siltä kuin kirjoittaja olisi unohtanut palkkansa maksajan, lukijat, ja suunnannut sanomansa tutkijoille. Lukija arvostaa notkeaa kerrontaa enemmän kuin perusteellisia todisteluja.

Casanovan eroottiset seikkailut ovat kirjassa sivuosassa, mikä on aivan oikein. Hänhän on kirjoittanut niistä itse riittävän perusteellisesti.

Mikäli hänen tarinoistaan edes puolet on totta, oli yläluokkainen eroottinen elämä 1700-luvulla niin vilkasta, että sen rinnalla oma aikamme vaikuttaa suorastaan puritaaniselta.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 107 vrk 11 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5,95 € Sulkeutuu 107 vrk 11 h 21 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.