Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Art House 2009 nidottu

Uusi

1.painos

Tom Holmén ja Iiro Vilja (toim.)

Ihminen on koko historiansa ajan pyrkinyt hallitsemaan omaa elämäänsä, ympäristöään ja toisia ihmisiä. Nykytiedon myötä hallinnan muodot ovat saaneet yhä syvempiä, tehokkaampia ja kauaskantoisempia muotoja.Teoksessa Ihminen ja maailmanhallinta pohditaan, miten ihmiset yksilöinä tai yhteisönä voivat hyödyntää esimerkiksi tieteen, talouden ja kulttuurin tietoutta ja lainalaisuuksia elämänsä ja ympäristönsä hallinnassa. Huomioon otetaan myös näiden mahdollisuuksien rajoitukset. Teoksessa tarkastellaan mm. seuraavia kysymyksiä:  

  • Miten ihminen hallitsee itseänsä, maailmaansa ja muita ihmisiä?
  • Millaisia muotoja hallinta voi saada? Jylläävätkö psykologinen manipulaatio, lait, ns. luonnonlait, ekologiset rajoitukset, taloudelliset tosiasiat vai sosiaalinen kaupankäynti?
  • Miten ihminen kokee itsensä hallintakeinojen rajaamassa maailmassa?
  • Ovatko ihminen ja maailma edes hallittavissa ja järjestettävissä mielekkäästi? Vai onko maailma sittenkin perimmäiseltä olemukseltaan kaaosta ja hallinta illuusiota?

Omien alojensa näkökulmasta aihetta käsittelevät Matti Salo ja Ilari Sääksjärvi (ekologia), Sinikka Salo (ekonomia), Heikki J. Koskinen (filosofia), Iiro Vilja (fysiikka), Kirsti Lempiäinen (naistutkimus), Kari Rissanen (nanoteknologia), Astrid Thors (politiikka), Hannu Lauerma (psykiatria), Markku Paasonen (runous), Hannu Ruonavaara (sosiologia), Tom Holmén (teologia) ja Erkki Toivanen (viestintä ja media).

Teos on itsenäinen jatko-osa Holménin ja Viljan aiemmin toimittamalle kokoomateokselle Tiede ja maailmantulkinta – kaksitoista selvitettyä tapausta (Art House 2006).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

10 €
Ilmoitus on sulkeutunut 30.7.2018 7:28
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.