Kuvaus

"Vasta itsenäistynyt Suomi eli kohtalonhetkiään talven ja kevään 1918 aikana. Yhteiskunnallinen ja poliittinen kehitys johti aseelliseen konfliktiin, joka repi kansakunnan haavoille.

Dosentti Ilkka Huhta kuvaa uudessa teoksessaan Papit sisällissodassa 1918 kansallista tragediaa kirkon ja sen papiston näkökulmasta. Kirkon rooli sodassa ja sen jälkeen on ollut vaikeasti käsiteltävä asia sodan hävinneille punaisille että sen voittaneille valkoisille - eikä vähiten kirkolle itselleen. Mitä kirkon roolista sodan aikana lopulta tiedetään?

Papit sisällissodassa 1918 kertoo tarinan Suomen historian surkeimmista kuukausista sotaan osallistuneitten pappien näkökulmasta. Vapaaehtoisina vapaustaisteluun lähteneet papit organisoitiin sodan aikana viralliseksi osaksi voitokasta valkoista armeijaa. Huhta selvittää, miten tämä poikkeuksellinen joukko toimi sodan aikana ja miten se koki sotatoimet sekä molemmin puolin rintamaa esiintyneen raa'an terrorin.

Huhta on löytänyt uutta arkistomateriaalia sotatapahtumista, teloituksista ja pappien eettisistä ratkaisuista sodan keskellä. Värikkäästi kirjoitettu kuvaus avaa uuden näkökulman paitsi vuoden 1918 kansalliseen tragediaan myös Suomen kirkkoon."

2010. 18 sivua. Sidottu.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

8 €
Sulkeutuu 75 vrk 9 h 32 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

8 € Sulkeutuu 75 vrk 9 h 32 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.