Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Miten eläimet "puhuvat"?

"Luontosetä" Ilkka Koivisto avaa lukijoiden ihmeteltäväksi eläinten kielen. Eläinten "puhetta" eli niiden signaalikieltä on näihin aikoihin asti pidetty hyvin yksinkertaisena. Viimeaikaiset tutkimukset ovat kuitenkin osoittaneet, että eläinten viestintä on paljon monimuotoisempaa kuin on oletettu. Lisääntymistä varten eri sukupuolien täytyy kommunikoida tavalla tai toisella. Kehittyneimmät eläinlajit tuntevat toisensa jopa yksilöllisesti. Tämä kaikki tapahtuu värein, hajuin, äänin, elein... Tutkimuksissa on myös selvinnyt, että monet eläinten viestit ovat ihmisen aistien ulottumattomissa. "Lukijani saattaa joutua ihmettelemään, miten tunnun vahvasti uskovan sellaistenkin viestien olemassaoloon, joista ei ole mitään selvää näyttöä. Eläinten kommunikointi tapahtuu kuitenkin maailmassa, joka on suurelta osin ihmiselle saavuttamaton."

Kirjassa on etusija lajeilla, jotka elävät taajamissa ja suovat näin mahdollisuuden helppoon tarkkailuun. Kirjan luettuaan eläinten toimia katselee uusin, entistä uteliaammin silmin.

FT, biologi ja tietokirjailija Ilkka Koivisto johti Korkeasaaren eläintarhaa vuosina 1968-1995. Koivisto on esiintynyt radiossa ja tv:ssä vuosikymmenten ajan, hän toimi pitkään mm. radion Luontoillan nisäkäsasiantuntijana. Hän on kirjoittanut paljon lehtiin ja julkaissut kymmeniä luontoaiheisia kirjoja, viimeisimpänä teoksen Elämänmittainen luontoretki.

minerva 9789524 924818

56.8 ISBN 978-952-492-481-8 Kansi Jenny Taskinen

www.minervakustannus.fi

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 9.5.2024 14:20
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.