Kuvaus

Ilmari Vesterinen - Mäyränkolon Jazzareita - Tarua ja totta Old House Jazz Clubista ja suomalaisesta jazzmusiikista

WSOY  2006  Kovakantinen kansipaperein  264 sivua

Lokakuussa 1957 Pekka Mäyrämäki, Jacob Söderman ja Georg Donner perustivat Helsingin Albertinkadulle Suomen ensimmäisen jazzkerhon. Pariisilaisklubien tapaan siellä saattoivat nousta lavalle kaikki halukkaat jammailemaan ja testaamaan taitojaan. Paul Suomisen ja Rick Wahlsteinin valtavat seinämaalaukset, hämyinen tunnelma ja kodikas ilmapiiri tekivät Old Housesta ikimuistoisen paikan, maan ainoan jazzluolan.

Seitsemän vuoden ajan Claes Andersson, Heikki Sarmanto, Esa Pethman, Iris Rautio, Kaarlo Kaartinen, Christian Schwindt, Esa Katajavuori, Henrik Otto Donner ja monet muut vakijamittelijat kaiuttivat ilmoille uuden amerikkalaisen elämänvapauden ilosanomaa milloin swingin tai dixielandin, milloin bebopin tai kokeilevamman jazzin sävelin. Mäyränkoloksi ristitty klubi oli jazz-Suomen miniatyyri, harrastajien henkireikä ja kokeilukenttä, jossa niin moderni jazz kuin monet artistit saivat Suomen ensi-iltansa. Monelle se oli toinen koti, jonne paettiin perhejuhlia, jossa tehtiin läksyjä, pidettiin jazztanssi- ja soittotunteja ja jonne jäätiin tarvittaessa yöksi.

Klubin ydinjäsenten kertomana Mäyränkolon jazzareita on nostalginen ja kiehtova kurkistus suljettujen ovien taakse, suomalaisen jazzin merkittävimpiin hetkiin

Huutokuva.net

Huutokuva.net

Kirjan kunto on hyvä ...kuin uusi :)

Kaikki myytävät kirjani ovat yleensä käytettyjä, joten niissä saattaa olla normaalia käytön aiheuttamaa pientä kulumaa. Selvistä vioista yms. pyrin ilmoittamaan erikseen.

Ostaja maksaa huutohinnan tililleni, jonka jälkeen lähetän.

Odotan maksua 7 päivän kuluessa, ellei toisin sovita. Kirja lähtee postissa, kun maksu näkyy tilillä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 68 vrk 19 h 47 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

13,50 € Sulkeutuu 68 vrk 19 h 47 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.