Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Ken Delve: "NIGHTFIGHTER - The Battle for the Night Skies", Cassell & Co. 2000. Pehmytkantinen pokkari, nidottu, 256 sivua, kuvitettu. Englanninkielinen. Entisen omistajan nimi lyijykynällä, hintalappujälki takakannessa, sivut aavistuksen kellastuneet, sidos OK, kaiken kaikkiaan hyvä kunto.

Ken Delve on entinen RAF:n Tornado-hävittäjän navigaattori. Nimensä mukaisesti kirja käsittelee yöhävittäjiä, konseptin syntyä ja taktiikoiden ynnä tekniikoiden kehitystä, tutkan osuutta ja aseistusta. Kirjan käsittely alkaa ihan alusta. Ensimmäisen maailmansodan (World War One, WW1) alussa saksalaiset aloittivat tiedustelu- ja pommituslennot Englannin ylle ilmalaivoilla. Zeppeliinejä torjumaan hankittiin ilmatorjuntatykkejä ja aseistettiin lentokoneita. Saksalaiset alkoivat pommittaa Lontoota ja muita paikkoja öisin jolloin yöhävittäjän kehitys lähti alulle. Ensin zeppeliinit pystyivät toimimaan varsin vapaasti, mutta kun britti-koneet pääsivät korkeammalle yläilmoihin ne saivat ammuttua alas useamman ilmalaivan. Ensimmäinen pudottaja palkittin Victoria-ristillä. Saksalaiset alkoivat pommittaa myös isoilla lentokoneilla (Gotha, Staaken yms.) ja yöhävittäjät kehitettiin suorituskykyisemmiksi, kunnes syksyllä 1918 britit saivat lennot loppumaan. samaan aikaan RAF pommitti Saksaa ja hunnit joutuivat myös kehittämään yöhävittäjiä. Sotien välissä kehitys oli hidasta, mutta tutkan kehitys 30-luvun lopulla sekä Saksassa että Englannissa laittoi vauhtia. Sodan alussa RAF menetti ison määrän pommikoneita päivähyökkäyksissä ja siirtyi yöpommituksiin. Luftwaffen yöhävittäjät Me-110, Ju-88 ja Do-17 saivat tutkia mukaansa, britit kehittivät vasta-elektroniikkaa ja sakut parempia tutkia yms. Englantilaiset kärsivät sakujen pommituksista 1940 ja käyttivät Bristol Blenheim, Defiant ja Hawker Hurricane-koneita torjumaan, myöhemmin Beaufighter ja Mosquito-yöhävittäjiä. Amerikkalaiset ja japanilaiset joutuivat myös kehittämään yöhävittäjiä ja taktiikoita. Korean sodassa osin vielä WW2-aikaisia koneita, mutta myös suihkumoottorisia mukaan. Vietnamin ja Persianlahden sodat käsitellään melko lyhyesti.

Kirjassa on hyvä kuvitus (140 kpl). Muutama kartta esim. tiheimmin pommitetuista/puolustetuista kaupungeista Englannissa, Saksan yltä yms. Silhuetti-kaaviot japanilaisten yöhävittäjien taktiikasta vinosti ylös ja alas ampuvilla tykeillä ("Gekko") yms. Valokuvia on kolmessa liitteessä 140 kpl. WW1-tyyppejä ja pilotteja paljon, samoin WW2 koneita ja ässiä,sekä myös 1950-luvun suihkarityyppejä mm. Meteor, Venom Javelin. Mosquitosta useita kuvia, samoin yö-Corsaireista (tukialukselta toimivia). Kuvia myös yöhävittäjien tutkien näyttölaitteista.

Kirjan lopussa on useita liitteitä, mm. luettelo kaikista (!) saksalaisten pommituslennoista Englantii 1914 - 1918, WW2 menestyksekkäimmät sakujen yö-ässät, luetteloita yöhävittäjä-yksiköistä yms.

Ostaja maksaa postikulut 3.50 euroa Helposti-kuoressa. HUOM! Katso myös muut militaria- ja lentosota-ilmoitukseni!


ilmasota ilmavoimat ilmailuhistoriallinen air force royal luftkreiskräfte sota usaaf raf graf luftwaffe hävittäjä lentäjä pilotti messerschmitt bf-109 bf-110 junkers hurricane gloster heinkel dornier fighter bomber pommikone pommittaja suomen tutka toisessa mallix pienoismalli lehti maailmansodassa zero mitsubishi nakajima betty twin mustang zeppelin z-181 iskevät hyvönen

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 3.4.2024 21:01
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.