Kuvaus

Helinä Siikala: Ilon alkeet

  • Otava, seven-pokkari, nidotun laitoksen ensimmäinen painos, 2006; pehmeäkantinen kirja, 219 sivua
  • Hyväkuntoinen ja siisti
  • HINTA: 1 euroa + toimituskulut 4 euroa kirjeenä = 5 euroa (TAI 6 EUROA seurattavana pakettna = 7 euroa)
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

Tänä syyllisyyden, syyllistämisen, yhteiskunnallisen ja yksityisen ahdingon aikana ilolle ja hyvälle ololle tuntuu olevan elämässä hyvin vähän sijaa. Perimmäinen syy lienee se, että me itse kiellämme ne itseltämme.


Kirjailija ja lääkäri Helinä Siikala painottaa ihmisen oikeutta hyväksyä itsensä ja nauttia elämästä. Meillä on lupa iloita ilman huonoa omaatuntoa elämän pienistä asioista, tapahtumista ja tavaroista - tässä, nyt, tällaisena. Sillä ihmisellä on oikeus olla olematta negatiivinen.

Kirja on kirjoitettu nykyihmisen keskusteluna apostoli Paavalin kanssa, sellaisena kun hän näyttäytyy meille kirjeittensä  kautta. Helinä Siikala vertailee rohkeasti aikamme ajatuksia hyvästä ja pahasta Paavalin sanelemiin joskus ristiriitaisiin sääntöihin. Tarkoitus ei kuitenkaan ole ainoastaan kyseenalaistaa, vaan myös löytää psykologinen totuus, joka koskee kaikkia ihmisiä, myös Paavalia:

Ensin halusin käydä oikeutta kanssasi, hajottaa lause lauseelta kirjeet ja osoittaa ristiriidat, paljastaa niiden elämän ja armon vastaisuuden. Vähitellen kuitenkin tulit tutummaksi ja ärsytit vähemmän, aloin tappelunhalussani händä tutun tappelun itseni kanssa ja minua alkoi naurattaa, hellyttääkin. Kuinka voisi olla rakastamatta ihmistä, tätä suurta sokeaa lasta, jolla on hiekkalaatikossaan koko maailma, heikkalinnaa rakentaessa koko elämä? Tätä kömpelöä, uhmakasta ja kaunista lasta.

Niin ihmisiä olemme! Niin ihmislapsia vakavissamme tärkeine hiekkakakkuinemme, sokeita näkemään itsemme, kömpelöitä perusteluissamme ja todisteluissamme, läpinäkyviä kun selitämme ja puolustaudumme... (kirjan esipuheesta)

hakusanat: kristillinen filosofia elämäntaito Paavalin kirjeet apostoli Paavali Paavalin säännöt positiivinen ajattelu ilo rakkaus yhdessäolo seksuaalisuus synti naisen asema kirkossa humanismi elämän tarkoitus elämänm ilonaiheet kiittäminen ilo Kristuksessa  elämän arvo kristinusko uskonto

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 61 vrk 6 h 11 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1 € Sulkeutuu 61 vrk 6 h 11 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.