Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Ilpo Halonen: SEITSEMÄN PIIPPALAKKIA: NOVELLEJA. 1990 WSOY. 160-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Seitsemän piippalakkia: Novelleja (1990) sisältää seitsemän novellia: Seitsemän piippalakkia, Pääkirjoitus, Lapin vaari, Sytyttäjä, Lusmut, Janssonin kiusaus ja Lido. Ilpo Halonen kirjoittaa lujaa ja täyteläistä proosaa. Esikoisnovelleissaan hän liikkuu notkeasti ihmismielen muuttuvassa maisemassa. Hän on tarkkailja ja tutkija, ei selittäjä. Halosen novelleissa on usein läsnä lopun alku, kuoleman aavistus. Silti novellien henkilöt eivät jää yksityisyyteensä vaan kerronta avaa heidän kauttaan näkökulmaa ympäröivään todellisuuteen, sen erilaisiin mahdollisuuksiin.

Ilpo Halonen (s. 1945) on vantaalainen kieltenopettaja. Hän on ollut tekemässä saksankielen oppikirjoja, toimittajana teoksissa Tapaus Schüller (1970; toim. Ilpo Halonen ja Matti Mykkänen) ja Varusmiehen käsikirja (1973; toim. Ilpo Halonen & Jouko Skinnari) sekä julkaissut novellikokoelman Seitsemän piippalakkia (1990).

 

2. Jorma Moilanen: WALDIN LÄHTÖ: NOVELLEJA. Päällys: Hannu Taina. 1985 WSOY. 166-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Waldin lähtö (1985), Jorma Moilasen toinen novellikokoelma, osoittaa kirjailijan rekisterin laajuuden: tunnelmat vaihtelevat balladin sävyistä arkipäivän kuvaukseen. Kaksi miestä tammen alla -kertomuksen tapahtumat liikkuvat yhtaikaa henkistyneellä ja maallisella tasolla; taustana ovat seurat laivan kannella. Kahvimyllyn näköinen nenä on haikean huumorin sävyttämä tarina koululaisista tivolissa, murrosikäisten tirkistelystä aikuisten maailmaan. Sinä kesänä kuvaa nuoren miehen rakkaudenkaipuuta ja vaeltelua Helsingin kesäyössä. Harmaata filmiä on tulvillaan erotiikkaa ja jäähyväisten tunnelmia. Yö kuin mustaa samettia kuvaa elokuista iltaa kesämökillä ja muistoja, joita se herättää. Niminovellissa Waldin lähtö opiskelijapoika on töissä sairaalassa, jonka ilmapiiriin kuolema lyö leimansa. Moilanen on herkkävainuinen kertoja, joka lataa merkitystä näennäisesti tavanomaiseenkin tilanteeseen. Kirja on surumielinen ylistys ihmisen yksinäisyydelle.

Jorma Moilanen (s. 1956) on julkaissut novellikokoelmat Laituri (1984), Waldin lähtö (1985) ja Rumpalin kotiinpaluu : lyhyttä proosaa : sormiharjoituksia, ylistyslaulu naiselle (1994).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 84 vrk 1 h 32 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 84 vrk 1 h 32 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.