Kuvaus

[141023]

Kuvanmukainen, hyvässä iskussa oleva pehmeäkantinen teos.

Imbi Paju: TORJUTUT MUISTOT

Gulag-kirjallisuuden koskettava nykyklassikko

Imbi Pajun äiti ja tämän kaksoissisar joutuivat 18-vuotiaina vankileirille Siperiaan.

Millaisia muistoja äiti on elänyt unissaan puoli vuosisataa? Eri aikatasoissa liikkuva teos kasvaa kuvaukseksi kokonaisen kansakunnan traumasta. Se erittelee hengästyttävällä tavalla Stalinin terrorin mekanismeja ja ihmisten kohtaloita miehittäjän alaisuudessa.?

Kirja on käännetty kahdeksalle kielelle, ja sitä ovat ylistäneet tunnetut gulag-tutkijat Anne Applebaumista Edward Lucasiin. 

- - - - - -

Neuvostomiehityksen aikana 1940-50-luvulla kymmeniätuhansia virolaisia vangittiin ja karkotettiin syytettyinä kommunismin vastaisesta toiminnasta.

Myös Imbi Pajun äiti ja tämän kaksoissisar vangittiin 18-vuotiaina, eivätkä he voineet puhua kokemuksistaan kymmeniin vuosiin. Koko kansakunnan vaientanut pelko koskettaa edelleen lukemattomia virolaisia. Torjutut muistot lähtee kirjoittajan halusta ymmärtää, millaisia kokemuksia hänen äitinsä on kantanut mukanaan ja elänyt unissaan puoli vuosisataa. Päästäkseen lähemmäksi äitinsä kokemusta hän haastattelee neuvostomiehityksen ja terrorin julmuudet kokeneita ihmisiä ja aihetta tutkineita henkilöitä. Pajun äidin sisar sanoi ensimmäisissä haastatteluissa mieluummin kuolevansa kuin kertovansa tarinansa. Terrorin olosuhteissa kasvaneille muistojen torjuminen on ollut ainoa selviytymiskeino. Lukemattomilla ihmisillä ei ole vieläkään tietoa, miksi heidät julistettiin bandiiteiksi ja miksi sen tähden juuri heidän kotiaan tarkkailtiin.



POSTITETTAESSA PK.lisä 3,30e

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 114 vrk 7 h 5 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2,95 € Sulkeutuu 114 vrk 7 h 5 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.