Kuvaus

Ingmar Bergman: HYVÄ TAHTO. Suomentanut Marja Kyrö. Päällys: Marjatta Saastamoinen. 1991 Otava. 367-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Hyvä tahto (1992; Den goda viljan 1991) -kirjassa Ingmar Bergman käsittelee vanhempiensa tarinassa Fannysta ja Aleksanterista tuttua rakkauden ja pyyteettömyyden teemaa. Hän maalaa kirjailijana – kuten ohjaajanakin – voimakkain värein ja vivahtein eikä karta ristiriitoja: paha saattaa olla myös avuton, hyvä laskelmoiva ja juonitteleva. Henrik Bergman oli köyhä teologian opiskelija, kun hän kohtasi vuosisadan alussa rikkaan perheen hemmotellun prinsessan Anna Åkerblomin. Hyvä tahto kertoo heidän rakkaudestaan, kymmenestä hyvin tärkeästä ja ratkaisevasta vuodesta ennen Ingmarin syntymää. Joulun 1991 aikaan kaikissa Pohjoismaissa esitetty televisiosarja pohjautuu tähän kirjaan.

Ernst Ingmar Bergman (1918 Uppsala, Ruotsi – 2007 Fårö) on luultavasti kaikkien aikojen tunnetuin ruotsalainen elokuvaohjaaja ja yksi 1900-luvun keskeisimmistä elokuvantekijöistä. Lisäksi hän oli teatteriohjaaja ja kirjailija sekä elokuviensa käsikirjoittaja. Muutamia käsikirjoituksia hän teki muillekin elokuvaohjaajille. Bergman ohjasi yli 40 pitkää elokuvaa, muutamia televisionäytelmiä ja -elokuvia, yli sata teatterinäytelmää ja kolme oopperaa. Hän kirjoitti myös kaksi muistelmateosta sekä muutamia kaunokirjallisia julkaisuja. Bergmanin teokset tunnetaan muun muassa avioliiton ja perheyhteyden kuvauksista sekä vastuun, uskonnon ja kuoleman pohdinnoista. Bergman sai yhdeksän henkilökohtaista Oscar-ehdokkuutta. Sen lisäksi kolme Bergmanin elokuvista on palkittu parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarilla. Fanny ja Alexander sai neljä Oscaria.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 75 vrk 21 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 75 vrk 21 h 21 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.