Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Iron Sky on Timo Vuorensolan ohjaama tieteiskomedia, joka julkaistiin 4. huhtikuuta 2012. Elokuva sijoittuu vuoteen 2018 ja kertoo siitä, kuinka vuonna 1945 kuun pimeälle puolelle lentäneet natsit palaavat valloittamaan maailman. Elokuva on pääosin englanninkielinen[5], mutta saksan kieli on myös suuressa osassa. Iron Skyn ensi-ilta oli 11. helmikuuta Berliinin elokuvajuhlilla, jossa se sai kriitikoilta ristiriitaisen vastaanoton. Vuonna 2012 elokuva palkittiin Hopeinen Melies -palkinnolla sekä yleisöpalkinnolla Brysselin kansainvälisillä fantasiaelokuvafestivaaleilla.

Juoni

Elokuva kertoo natseista, jotka vuonna 1945 pakenivat Etelämantereelta avaruuteen SS-upseeri Hans Kammlerin kehittämän teknologian turvin. He perustavat Kuun Maahan näkymättömälle puolelle Schwarze Sonnen (suom. musta aurinko) tukikohdan, jossa heidän oli määrä rakentaa voittamaton sotalaivasto ja vallata maapallo takaisin tilaisuuden tullen. Vuonna 2018 hyökkäyksen hetki on vihdoin käsillä, ja elokuvan päähenkilö Renate Richter lähetetään yhdessä miesystävänsä Klaus Adlerin kanssa Maahan tehtävänään salamurhata Yhdysvaltain presidentti.

Richter, Adler ja heidän kaappaamansa yhdysvaltalainen astronautti James Washington kaappaavat presidentin assistentin Vivian Wagnerin (viittaa Viiviin ja Wagneriin). He yhdistävät natsismin sanoman uudelleenvalintaan pyrkivän presidentin vaalikampanjaan. Renate alkaa kuitenkin epäillä arvojaan, kun planeetta ei osoittaudukaan odotetunlaiseksi rappiomaailmaksi.[11]

Näyttelijät

 Julia Dietze … Renate Richter  

 Götz Otto … Klaus Adler  

 Christopher Kirby … James Washington  

 Tilo Prückner … Doktor Richter  

 Udo Kier … Wolfgang Kortzfleisch  

 Peta Sergeant … Vivian Wagner  

 Stephanie Paul … Yhdysvaltain presidentti  

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4 €
Ilmoitus on sulkeutunut 19.2.2024 13:06
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.