Kuvaus

Kovakantinen. ISBN: 9789513128876.

Marion Rung on yksi suomalaisen viihde-elämän suurista nimistä. Hänen uransa on kestänyt jo yli 40 vuotta. Kertomus siitä, miten nuoresta kampaamo-oppilaasta ja perhetytöstä yhtäkkiä tuli Eurovision laulukilpailun tähti ja vuosien saatossa estradien Lady, tallentaa mielenkiintoisen jakson suomalaisen viihteen historiaa. Kirja herättää nostalgisia muistoja mutta kertoo myös uutta ja yllättävää.

Marion muistetaan tietysti Tipi-tiistä, Tom, Tom Tomista, El Bimbosta ja monesta muusta suuresta hitistä, huomiota herättäneistä ravintolashow-ohjelmistaan ja omana aikanaan poikkeuksellisen menestyksekkäästä ulkomaan urasta. Kulta- ja timanttilevyt, uhkeat puvut, piikkikorot ja plyymit ovat olleet osa Marionin imagoa, mutta kauniin kuvan taakse on kätkeytynyt myös paljon epävarmuutta, ujoutta, vastoinkäymisiä ja etsintää.

Juutalaislaulujen herkkänä tulkkina Marion on tavoittanut suomalaisten sydämet, mutta omista sisimmistä tunnoistaan hän on julkisuudessa puhunut ennen tätä kirjaa hyvin säästeliäästi. Nyt saamme tietää myös niistä hetkistä, jolloin elämä on täytynyt koota pirstaleista. Rauhallisesti eritellen Marion kertoo siitä, minkä varassa hän on jaksanut elää ja mistä on saanut voimansa nousta esiintymislavalle vaikeinakin hetkinä.

Kulttuurihistoriasta kiinnostuneitten kirjoittajien käsissä on syntynyt luettava paketti suomalaisen kevyen musiikin tähtihetkistä. Kirja kertoo nuoremmalle polvelle, että kansainvälistä menestystä ja arvostusta on ollut myös ennen HIMiä.

Vuoden lopulla Marion täyttää 60 vuotta ja sen kunniaksi levy-yhtiö EMI Finland julkaisee neljä CD-levyä sisältävän boxin Marionin levytyksistä vuosilta 1971-1986. Mukana on myös saksaksi ja englanniksi levytetyt singlet vuosilta 1973-1979.

Asiasanat: elämäkerrat laulajat viihdetaiteilijat iskelmät viihdemusiikki diskografiat

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 26 vrk 13 h 31 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4,90 € Sulkeutuu 26 vrk 13 h 31 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.