Kuvaus

Taiteilija:  Johan Knutson       Laatan valmistaja:  ?   Kehystys: ei ole, on pelkkä painokuva

Aihe: Johan Knutson (1816 Ruotsi - 1899 Suomi) kutsuttiin päämaisemakuvaajaksi (48 maisemaa) koko Suomea kuvaavaan teokseen "Finland framställd i teckningar" (ilm 1845 lähtien vuoteen 1952 mennessä). Knutsonin Turun Tuomiokirkko kerrotaan piirretyksi 1844 - 1846 välisenä aikana. 

Koko: itse kuva 19,5 x 12,2 cm, koko arkki 27,2 x 22,2 cm    Paino:  vähäinen   Paksuus: ohut, vaan tukevampi kuin tavispaperi

Postitus: kirjeenä, tarvitsee pahvit tuekseen, eur 2,10

Muuta tietoa: eivät ole olleet koskaan käytössä, seisseet varastoituina kuivassa. Peruja muinaisen taidepuodin valikoimista. Knutson on kuvannut kirkon Unikankareen kukkulallaan "toiselt pualt jokke" jostain nyky-Raunistulan kohdilta. Kirkon oikealla puolen kukkulalla pönöttää Engelin 1819 valmistunut observatorio, mikä säästyi Turun palossa (1827) ja oikein tarkkaan kun pohtii niin ehkäpä Knutsonin kuvaussuunta onkin tarkkaan valittu juuri siksi, että tällä näkymällä on saatu näkyville edes vähän jäljelläolevasta, palon jäljiltä korjatusta Turusta.

Painopaperi on tyylikkäästi kellastunut, vaikka olen säilyttänyt mahd hyvin valolta piilossa. En tiedä missä ja milloin nämä vanhat painokuvat ovat painetut. Todennäköisesti vaiheessa kun on tehty uusintaversioita alkuperäisestä laitoksesta.

Tilaa useampi kappale samaan kulkemaan, niin on mistä antaa tyylikäs lahja ystävällekin.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

4 € / kpl
Sulkeutuu 81 vrk 13 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

4 € / kpl Sulkeutuu 81 vrk 13 h
Kilpailuta sähkösopimus

Aloita syöttämällä kenttään postinumero tai osoite. Osoitetta käytetään vain sähkönkulutuksen arviointiin.

Hae

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.