Kuvaus

SUOMALAISEN JÄÄKÄRIPATALJOONAN VAIHEET SAKSASSA 1915-1918

-Ensimmäisen maailmansodan aikana suomalaisten aktivistien keskuudessa virisi ajatus, että nyt on mahdollisuus irroittaa Suomi venäjästä aseellisesti. Sitä varten piti saada koulutettua upseereita tulevaa kansannousua varten.

-1915 matkusti Saksaan ensimmäiset n.200 henkilöä, pääasiassa ylioppilasnuorisoa koulutettavaksi. Myöhemmin koulutettavia alettiin värvätä lisää ja Saksassa muododtettiin koulutuskeskuksessa suomalaisista oma jääkäripataljoona.

- Pataljoona osallistui koulutuksen ohella taisteluihin itärintamalla venäläisiä joukkoja vastaan. Suomen julistauduttua itsenäiseksi, joukko palasi Suomeen 1918 joutuen mukaan taallä syntyneeseen sisällissotaan. Heistä tuli upseereita ja aliupseereita Valkoiseen armeijaan (vapaussota)

-Isokokoinen kuvateos jossa ensin kerrotaan pataljoonan vaiheet, lopuksi kuvakokoelma pataljoonan vaiheista ja historiaa valaisevia taulukoita ja luetteloita sekä puheita ja kirjoituksia. 

-Kovakantinen, 1933 painettu, 180-sivuinen

-Kansipaperit puuttuvat, kansien reunat kuluneet, muuten hyväkuntoinen.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

11 €
tai
Sulkeutuu 21 vrk 15 h 7 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

11 € Sulkeutuu 21 vrk 15 h 7 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.