Kuvaus

Setti on UUSI ! Upea Mauri Kunnaksen saman nimisestä kirjasta tehty koko perheen ooppera > Jaakko Kuusisto puikoissa . Ohjelma vihkon piirrokset Mauri Kunnas .

Huom ! Hyvä lahja idea Jouluksi ! 

Kunnaksen Koirien Kalevala
Jaakko Kuusiston oopperana

LEHTIKUVA<br />Perheooppera Koirien Kalevalan on säveltänyt Jaakko Kuusisto (keskellä), päärooleissa mm. Ilmarinen (Juha Hostikka, vas.), Ampiainen (Lotta Kuusisto), unissakävelijä Herra Hakkarainen (Sami Vartiainen) ja Väinämöinen (Jukka Romu).

LEHTIKUVA
Perheooppera Koirien Kalevalan on säveltänyt Jaakko Kuusisto (keskellä), päärooleissa mm. Ilmarinen (Juha Hostikka, vas.), Ampiainen (Lotta Kuusisto), unissakävelijä Herra Hakkarainen (Sami Vartiainen) ja Väinämöinen (Jukka Romu).

Turun Sanomat

12.07.2004 03:00

MATTI LEHTONEN

Jaakko Kuusiston koko perheen ooppera Koirien Kalevala kantaesitetään tänään Savonlinna-salissa.

- Lapset ja nuoret kohtaavat populaarikulttuurin valtakaudella yhä harvemmin klassisen musiikin ja oopperan, toteaa oopperanjohtaja Jan Hultin idean lähtökohdasta.

Lisäksi hän kertoo tunteneensa huolta oopperajuhlien tulevaisuuden yleisöstä yhdessä taiteellisen johtajan Raimo Sirkiän kanssa.

Uutuusooppera perustuu Mauri Kunnaksen tuttuun ja rakastettuun lastenkirjaan. Aluksi myös Kunnaksen Seitsemän koiraveljestä oli pohdinnan alla.

Koirien Kalevalaa tullaan jatkossa esittämään eri puolilla Suomea, myöhemmin luultavasti myös ulkomailla.

- Minulta tilattiin nimenomaan ooppera, ei mitään musiikkinäytelmää, sanoo Kuusisto, joka myös johtaa teoksensa.

- En ole millään lailla laskelmoiden säveltänyt erityisesti lapsille - kohdeyleisön merkitys näkyy, ei kuulu.

Kuusisto toteaa, ettei ole mitenkään tietoisesti etsinyt etäisyyttä traditioon. Suomessahan on vuosikymmenien kuluessa sävelletty paljon Kalevala-aiheista musiikkia.

Koirien Kalevalan musiikissa on mukana yksi aito pohjoiskarjalainen kansansävelmä. Aihepiirin mukaista väriä tuo orkesterin soittimena oleva sähkökantele. Orkesterina on 26-henkinen uusi, nuori kamariorkesteri.

Koirien Kalevalan ohjaa Minna Vainikainen . Väinämöisenä esiintyy Jukka Romu , Ilmarisena Juha Hostikka , Lemminkäisenä Toni Wahlström , Lemminkäisen äitinä Eija Ahvo ja Pohjolan tyttärenä Mari Palo.

Mauri Kunnaksen omalaatuinen vakiopiirroshahmo herra Hakkarainen on tanssirooli, jonka esittää Sami Vartiainen.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 58 vrk 20 h 47 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 58 vrk 20 h 47 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.