Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Zane Grey: AAVIKON RATSASTAJA. Suomentanut Werner Anttila. Päällys: Eeli Jaatinen. 1973 WSOY SiniSet (yhdeksäs painos). 236-sivuinen sidottu kirja, muovitettu kirjaston poisto, kirjaston merkinnät, kannen ja esilehden välisellä lehdellä uuden omistajan merkintä ja piirros, ei muita merkintöjä.

Aavikon ratsastaja (1939; The Trail Driver 1936) on rohkean lännentytön tarina 1870-luvulta. Chisholmin reitti, jonka Texasin naudat ja espanjalaisten mustangit olivat polkeneet aaltoilevien ruohoaavikoiden halki mailin leveydeltä, johti San Antoniosta pohjoiseen, ja sitä tietä pitkin ajoi neljätuhatpäistä karjalaumaansa myytäväksi Adam Brite, kuulu lännen kauppamies. Reitti oli vaarallinen – tulvat ja intiaanit olivat yhtä arvaamattomia vastustajia – mutta onneksi Brite oli pestannut karjapaimeniensa esimieheksi kokeneen kylmäpäisen Texas-Joen, jota ei mikään näyttänyt järkyttävän. Ei ennen kuin heidän leiriinsä ilmestyi aavikon hämystä ratsastaja sysimustalla hevosella – Reddie Bayne.

 

2. Jackson Cole: VAARA VÄIJYY VUORILLA. Suomentanut Panu Pekkanen. 1960 Otava, Taskuromaani. 127-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, takakannessa tarran jälkeä, ei merkintöjä.

Vaara väijyy vuorilla (1960; Gun Runners) -romaanin tarina sijoittuu Helidoroon, joka oli kaupunki Tamarravuorilla, hopeakaivosten keskellä. Siellä tapahtui outoja asioita: kaivoksista varastettiin arvokasta hopeamalmia, rahalähetyksiä ryöstettiin, uhkaava jännitys vallitsi Don Amado Capistranon ja mahtavan karjakuninkaan John Chadwickin välillä. Ja Huachuca Traililla, joka johti vuorten yli Meksikoon, liikkuivat öisin salaperäiset kulkijat. Eräänä päivänä kaupunkiin ratsasti Jim Hatfield. Hän kuului maineikkaaseen Teksasin vartiostoon, jota roistot ja onnenonkijat pelkäsivät. Ja eniten he pelkäsivät Jim Hatfieldiä, "Yksinäistä Sutta". Jälleen häntä vastassa oli häikäilemätön rikollisjoukkue, jonka johtaja, pahamaineinen meksikolainen Pedro Cartina piti lakia pilkkanaan ja ulotti ryöstöretkensä rajan taakse Teksasiin. Siellä hänellä oli liittolaisia, jotka esiintyivät kunniallisina kansalaisina, mutta salassa toteuttivat rikollisia suunnitelmiaan. Jim Hatfield heittäytyi taisteluun ylivoimaisen vastustajan kanssa – "Yksinäinen Susi" iski jälleen!

Yhdysvaltalainen Alexander Leslie Scott (1893 Lewisburg, Länsi-Virginia – 1974) oli tuottelias kirjailija, jonka Villin Lännen tarinoita on käännetty lukuisille eri kielille. Scott opiskeli kaivos- ja insinööritieteitä ja monissa hänen tarinoissaan on kyse öljystä tai metalleista. Vuonna 1914 Scott liittyi Pancho Villan joukkoihin ja oppi ratsastamaan ja käyttämään asetta. Hänen sotilaallinen uransa jatkui Ranskan muukalaislegioonassa, jossa hän sodan loppuvaiheissa 1918 oli edennyt kapteeniksi. Sodan jälkeen hän toimi kaivos- ja siltainsinöörinä. Vapaa-aikoinaan hän alkoi kirjoittaa runoja ja novelleja. 1930-luvun alussa hän muutti New Yorkiin ja jäi vapaaksi kirjailijaksi. Vuonna 1936 hän julkaisi salanimellä Jackson Cole ensimmäiset Lännen tarinansa. Hänen teksaslaiset sankarinsa olivat Jim Hatfield ja Walt Slade. Useimmissa noin 250 tarinasta päähenkilönä on ratsastava rajapoliisi Walt Slade – lisänimeltään El Halkon, Haukka. Scott käytti 1940–51 salanimeä Bradford Scott, mutta ainakin Ruotsissa ja Suomessa Walt Slade -käännökset on julkaistu salanimellä Jackson Cole.

 

Otava julkaisi Otavan Taskuromaani -sarjassa 47 teosta 1960–1965. Yhtenäisen, miellyttävän ulkoasun omaava sarja koostuu nimensä mukaisesti pehmeäkantisista pokkareista. Kirjat ovat lähinnä jännäreitä, lisäksi muutama villin lännen romaani ja kolme humoristista romaania. Sarjassa ei julkaistu uutuuksia. Vain kymmenen teosta oli 1960-luvulta, muut olivat lähinnä 20–40 vuotta vanhoja. Kirjailijoista parikymmentä on yhdysvaltalaisia, reilu tusina brittejä ja lisäksi muutama ruotsalainen, ranskalainen ja saksalainen. Mukana on joitakin tunnettuja kirjailijoita kuten Mary Stewart, Dorothy Sayers, Ross MacDonald ja P.G.Wodehouse ja sellaisia joihin kannatti tutustua kuten Ben Benson, Jack Webb ja Bill Knox.






 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 55 vrk 19 h 5 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 55 vrk 19 h 5 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.