Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Jacob Flach: MINESTRA: KIITOS PYYSTÄ, PARSASTA JA PORSAASTA. Suomentanut Oili Suominen. Kuvittanut Peter Rüfenacht. 1981 Gummerus (ensimmäinen painos). 137-sivuinen sidottu kirja (20,5 x 16 cm), ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Minestra: Kiitos pyystä, parsasta ja porsaasta (1981; Minestra: Dank für Rephuhn, Schwein und Spargel 1937) on hilpeän herkullinen elämän ja elämisen korkeaveisu. Teos on enemmän kuin keittokirja, vaikka se vihkiikin lukijan monen suurenmoisen ruuan salaisuuksiin. Se on taiteilijan ja ruuanystävän aurinkoa tulviva uskontunnustus, jota ryydittää lempeän ilkikurinen huumori. Teos on alansa verraton klassikko, joka kolmekymmenluvulta lähtien on ilmestynyt monissa maissa monina painoksina.

Jacob Flach (1894 Winterthur, Zürichin kantoni – 1982 Locarno, Tessinin kantoni) oli paitsi saksankielisen Sveitsin tunnetuimpia kirjailijoita myös taidemaalari ja maailmanlaatuista kuuluisuutta saavuttanut Asconan nukketeatterin pitkäaikainen johtaja. Herman Hesse oli hänen ystävänsä. Flach kuului niihin Jumalan suosikkeihin, joiden sallittiin vaeltaa jalkaisin läpi puolen Euroopan aikana, jolloin ihmiset olivat valmiita avaamaan ovensa tuntemattomallekin ja ruohon ja kukkien tuoksu ei peittynyt pakokaasujen alle. Väsyneelle matkailijalle tärkeintä oli minestra, keitto jonka jokainen Italiassa käynyt muistaa ja joka maistui halvankin majatalon karkeapintaisen pöydän ääressä taivaan mannalta.

Jacob Flach opiskeli kasvitiedettä ja geologiaa Zürichin teknisessä korkeakoulussa ja pedagogiikkaa Zürichin yliopistossa valmistuen opettajaksi 1919. Vuodesta 1925 hän asui Arcegnossa vanhassa myllyssä. Hän työskenteli taidemaalarina ja kirjailijana. Vuonna 1937 hän  perusti 1937 nukketeatterin, jota johti 24 vuotta. Flachin kirjallinen tuotanto sisältää romaaneja, nukketeatteritoimintaan liittyviä teoksia ja ruokakirjan Minestra: Dank für Rephuhn, Schwein und Spargel (1937; Minestra: Kiitos pyystä, parsasta ja porsaasta 1981).

Kirjan kuvittanut sveitsiläinen taiteilija Peter Rüfenacht kirjoittaa: „Olen kuvittanut tämän elämäniloisen teoksen kiitokseksi ystävälleni ja serkulleni, joka jo lapsuudessani oli salainen esikuvani.“  Peter Rüfenacht on ollut naimisissa suomalaisen kirjailija Liisa Laukkarisen kanssa.
 

2. Kirsten Skaarup: KASVISATERIOITA. Piirrokset Annika Winther. Suomentanut Tuula Palmunen. 1981 Tietoniekat, Weilin+Göös. 192-sivuinen muovikantinen kirja (19,5 x 9,5 cm), jossa kansipaperi, kansipaperin reunoissa joku repeämä, itse kirja täysin ehjä ja siisti, kannen ja esilehden väliselle tyhjälle lehdelle kirjoitettu ’E:lle 21.1.1994 H:lta & L:lta’, ei muita merkintöjä.

Kasvisaterioita (1981; Vegetariske festmiddager) sisältää 52 ateriakokonaisuutta, joten erilaisia herkullisia päivällisiä riittää kokeiltavaksi kokonaiseksi vuodeksi; kukin ateriakokonaisuus sisältää keiton, pääruuan ja jälkiruuan ohjeen. Kirjan tarkoituksena ei ole tehdä kenestäkään kasvissyöjää, sillä vegetarismi voi perustua vain jokaisen omaan sisäiseen vakaumukseen. Mutta kasvisten syöminen ei edellytäkään erityistä vakaumusta, vaan niiden runsas käyttö voi olla ainoastaan maukas ja terveellinen tapa. Nämä kasvisateriaohjeet ovat hyödyksi niin vegetaristin vieraakseen saavalle emännälle kuin vannoutuneelle kasvissyöjällekin, joka haluaa kokeilla uusia ohjeita. Aivan tavallista sekaruokavaliotakin käyttävä voisi ehkä harkita kerran viikossa yhden lihattoman aterian valmistamista. Kirjan alussa on luvut Miksi kasvissyöjäksi? - Erilaisia vegetarismin muotoja ja Raaka-aineet ja niiden käsittely, lopussa lisäksi luvut Kasvisten pariloiminen ja Leipä.

Tanskalainen Kirsten Skaarup on julkaissut useita kasvisruokiin perehdyttäviä teoksia. Niistä ovat suomeksi ilmestyneet Kasvisaterioita (1981; Vegetariske festmiddager) ja Kasviskeittokirja (2002; Vegetarisk køkken).

 

3. HERKULLISIA JUUSTORUOKIA. 80 JUUSTORUOKAA, JOTKA VALLOITTAVAT. 1981 Keskuskunta Enigheten. 48-sivuinen pahvikantinen kirja, ehjä ja siisti, takakanteen kirjoitettu lyijykynällä päärynätortun ohje (voi pyyhkiä pois, jos haluaa), ei muita merkintöjä.

Herkullisia juustoruokia (1981) sisältää noin 80 ruokaohjetta. Ateria- ja ruokaohjeita on havainnollistettu värivalokuvin. Juusto on jo itsessään luotettava, monipuolinen ja terveellinen elintarvike. Maassamme on juustoa perinteellisesti käytetty voileivän päällä. Ranskassa, missä on maailman korkein juustonkulutus, juustoa käytetään myös ruoanlaitossa, leivonnaisissa, mausteena ja aterioiden päätöksenä. Herkullisia juustoruokia -kirjan ruokaohjeista voi valita eturuokia, lämpimiä ruokia, jälkiruokia tai välipalaksi pikkulämpimiä. Kirjasen lopussa on kuvaus Enighetenin juustoista. Juustovalikoimasta on helppo valita kolme tai neljä erilaista juustoa ja tarjota ne jälkiruoaksi. Sisältö: Esipuhe, Salaatteja, Voileivät, Pikkulämmintä, Keittoja, Liharuokia, Peruna- ja vihannesruokia, Kalaruokia, Jälkiruokia, Enighetenin juustot ja sulatejuustot, Hyvä tietää juustoista, Juomien valinta.

 

 
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 81 vrk 19 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 81 vrk 19 h

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.