Kuvaus

Wsoy 1994

hyväkuntoinen

ei merkintöjä

kansipaperin kunto hyvä ja kirjan keltaisten kansien ja sivujen kunto uuden veroinen

Dickeyn ensimmäinen kirja oli Syvä joki (1970) ja tämä kirja on tavallaan jatkoa sille ja ilmestynyt 1993

Unohtumattoman Syvän joen tekijän uusi romaani – julma ja runollinen kertomus sotilaan vaelluksesta vihollismaan halki.

Dickeyn uuden romaanin kertoja-päähenkilö on amerikkalainen pommituslentäjä Muldrow, jonka kone ammutaan alas Tokiossa maaliskuussa 1945, päivää ennen kaupungin suurpommitusta. Muldrow leijailee laskuvarjolla suoraan vihollisen keskelle – ja siitä alkaa hänen selviytymistarinansa. Muldrow on kuitenkin selviytymisen mestari, kasvanut Alaskassa alkuperäisasukkaiden keskellä ja oppinut heiltä miten pysytään hengissä. Tulimerenä liekehtivän Tokion kaaoksesta hän lähtee pohjoiseen, kohti valkeaa merta, kohti lunta ja jäätä, joiden keskellä hän on oppinut elämään. Hän välttelee ihmisiä, sillä hän tietää että heistä joka ainoa on todennäköisesti hänen verivihollisensa; mutta tarpeen vaatiessa hän ryöstää ja murhaa saadakseen ruokaa, vaatteita, lämpöä, turvaa. Hän tapaa vertaisensa sokeassa miekkamiehessä; hän on vähällä saada surmansa kun amerikkalainen zen-munkki kavaltaa hänet.

Mitä pitemmälle Muldrowin vaellus etenee, sitä unenomaisemmaksi ja myyttisemmäksi se muuttuu, sitä kiinteämmäksi hänen yhteytensä luontoon, kunnes hän lopulta tapaa kohtalonsa.

Syvä joki kuvausta: Neljä kaupunkilaismiestä lähtee kanoottiretkelle jonnekin Pohjois-Carolinan tai Georgian syrjäseuduille. Retkestä on tarkoitus tulla osoitus heidän miehisyydestään ja selvitymistaidoistaan, eivätkä he osaa aavistaakaan, millaiselle koetukselle se heidät asettaa. He joutuvat odottamatta brutaalin hyökkäyksen kohteeksi ja löytävät itsestään leppymättömän kostajan.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 6 vrk 23 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 6 vrk 23 h 12 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.