Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. R.M. Ballantyne: KORALLISAARI. Suomentanut Erkki Walkeala. 1974 WSOY, TaskuSet 1 (kuudes painos). 208-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Korallisaari (1918; The Coral Island 1858) on kertomus kolmesta brittinuorukaisesta, jotka joutuvat Etelämerellä haaksirikkoon ja pelastuvat autiolle korallisaarelle. Tästä alkavat heidän huimat robinsonmaiset seikkailunsa, joista ei tosiaankaan puutu jännitystä. Kirjassa on kaikkea, mitä pojat kaipaavat, meren henkeä, taistelua villejä vastaan, merirosvoja, pakomatkoja, kamppailuja myrskyn kourissa, neuvokkuutta ja uljuutta. Ralph Vaeltaja, Jack Martin ja Peter Gay ovat purjealuksessa laivapoikina matkalla Etelämerelle. Laiva haaksirikkoutuu, mutta kolmikko pelastuu saarelle, joka on kuin unelmien paratiisi: kirkasvetinen puro solisee leipäpuun katveessa, kookospalmut huojuvat raskaina hedelmistä, maa on täynnä makeita juureksia ja metsä vilisee villisikoja mehevää paistia varten. Mutta seesteinen rauha ei kestä ikuisesti: saarelle nousee vuoroin ihmissyöjiä, vuoroin merirosvoja, ja pojat joutuvat toinen toistaan huimempiin seikkailuihin.

Robert Michael Ballantyne (1825 Edinburgh, Skotlanti - 1894 Rooma, Italia) oli skotlantilainen nuortenkirjailija, jonka tunnetuin teos on Korallisaari (The Coral Island 1858, suom. 1918). Hänen laajasta tuotannostaan on suomeksi ilmestynyt myös Pikku Ailin matka maailman merillä (1917), Gorillanmetsästäjät (1974; The gorilla hunters : a tale of the wilds of Africa 1861) ja Crusoe-koira (1977; The dog Crusoe 1860).

 

2. Klára Jarunková: VAITELIAS VELI. Lyhentäen suomentanut Kirsti Siraste. Päällys: Maija Karma. 1972 WSOY, TaskuSet 21 (toinen painos).  156-sivuinen nidottu kirja, kannen nurkissa vähän kulumaa ja takakannessa tarran jälki, muuten ehjä ja siisti, merkintöjä.

Vaitelias veli (1972) -romaanin päähenkilö on Pavol, 13-vuotias vuoristolaispoika. Pavol ei ole vielä veljensä Hukan veroinen, mutta ei nahjuskaan. Hän kiipeilee vuorilla siinä missä velikin ja seisoo hänen rinnallaan, kun ankara luonto näyttää mahtinsa. Poikien kotina on majatalo, jonka arkea myllertävät milloin perheen omalaatuiset bernhardilaiskoirat, milloin hankalat sukulaisvieraat, kuten Vlasko, oikea kiusankappale serkuksi, puhumattakaan siitä kohtalokkaasta päivästä, jolloin Hukan kallis tyttöystävä saapuu. Pavol on tarkkasilmäinen ja kertoo kaikesta, kuten vain pojanviikari osaa - myös ajatuksista joita hänen päässään pyörii.

Tšekkoslovakialaisen Klára Jarunkován (1922 – 2005) vuonna 1967 julkaistu nuorisoromaani Brat mlcanlivého Vlka julkaistiin 1972 Kirsti Sirasteen slovakinkielisestä alkuteoksesta tekemänä lyhennettynä suomennoksena nimellä Vaitelias veli. Klára Jarunkován teoksista ovat suomeksi ilmestyneet Vaitelias veli (1972), Kostaja (1980) ja Susanna etsii satua (1988).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 35 vrk 6 h 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 35 vrk 6 h 49 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.