Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Jatkosodan katsaukset I - Hyökkäävät kamerat (1940-1942)
Kesto 11h 53min
Kieli: Suomi (mono) Tekstitys: Ruotsi
Kuvasuhde 4:3 (mustavalkoinen)

Hyökkäävät kamerat on julkaisu, joka sisältää Puolustusvoimain uutiskatasaukset jatkosodasta sellaisina kuin aikalaiset ne näkivät. Neljän levyn kokoelma - lähes 12 tuntia katsottavaa - on edustava otos elokuvatusta sodasta. Heinäkuun 1941 ja huhtikuun 1942 välillä ilmestyneet 41 Puolustusvoimain ensimmäistä katsausta ovat nähtävissä ensi kertaa sodan jälkeen alkuperäisessä muodossaan.

Ekstrat sisältävät sotaa edeltävän ajan Suomi-Filmin uutiskatsaukset ja lähes kaikki jatkosodan ensimmäisen vuoden lyhytelokuvat. Harvinaisen filmin suomalaisista SS-miehistä taustoi professori Ohto Manninen.
Hyökkäysvaihe haluttiin esittää "reportaaseina". Katsausten kieli oli peittelemättömän propagandistista eikä selostus vältellyt sotaisaa huumoria tai isänmaallista paatosta.
Katsaukset kuvaavat etenemisen itään: vallatuiksi tulivat vuoden 1941 aikana Sortavala, Viipuri, Aunus, Salla, Äänislinna, Hanko, Kontupohja, Koivisto, Karhumäki ja Poventsa. Aseveljeyttä esiteltiin lukuisissa katsauksissa.
Uutismaisuuden korvasi asemasodan rintamien hiljentyessä dokumentaarisuus. Armeijan aselajit saivat tasapuolisen käsittelyn. Myös vallatun alueen olosuhteita ja väestöä kuvattiin. Kotirintamalta kamera poimi sotilaspojat, ilmavalvontalotat ja väestönsuojelijat.
Katsausten kuvien takana olivat rintamalla tiedotuskomppanioiden, pääkaupunkiseudulla Valtion tiedotuslaitoksen ja Päämajan TK-kuvaajat. Tekijät olivat suurimmaksi osaksi elokuvaalan tunnettuja konkareita.

­
------------------------------------------------------------------------------------
HUOM! POSTITUSTAUKO 16.4-28.4.2024.
­
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


7 €
Ilmoitus on sulkeutunut 29.4.2024 9:23
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.