Kuvaus

Lyhytterapian lähteillä : Milton H. Ericksonin terapeuttiset menetelmät

Milton H. Erickson, lääkäri, psykiatri ja hypnotisti on yksi psykoterapian merkittävimmistä uranuurtajista. Hän on legenda, jonka kehittämä kokonaan uudenlainen psykoterapeuttinen ajattelutapa on ollut pohjana modernin lyhytterapian ja perheterapian kehittymiselle. Voidaan hyvällä syyllä sanoa, että Erickson on lyhytterapialle sitä mitä Freud oli psykoanalyysille. 

Erickson tunnetaan paitsi hypnoosin uranuurtajana myös ns. lyhytterapian pioneerina. Etenkin myöhemmällä iällään hänen työssään alkoivat korostua luovat hoitomenetelmät, joihin ei liittynyt minkäänlaista hypnoosille ominaista transsiin vaivuttamista. Sen sijaan hän käytti sellaisia aikanaan ennenkuulumattomia hoitomenetelmiä kuin kotitehtävien antamista, vertauskuvallista puhetta ja paradoksaalisia määräyksiä. Hän saattoi joissakin tapauksissa jopa tahallisesti shokeerata potilaitaan tai lavastaa terapeuttisia tilanteita. Hänen luovuutensa ja kekseliäisyytensä ihmisten auttamisessa on ollut ehtymätön. 

Ericksonin lähestymistavan taustalla on vahva humanismi, amerikkalainen pragmatismi sekä syvä usko ihmisen kykyyn oppia ja muuttua. "Ihminen tietää ongelmansa ratkaisun - hän vain ei tiedä, että hän tietää," oli yksi Ericksonin kuuluisista mietelauseista.

Asiasanat: lyhytterapia psykoterapia perheterapia psykoterapeutit 

Kovakantinen. ISBN: 952-5174-00-X. Lyhytterapia-instituutti. 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

14,90 €
tai
Sulkeutuu 15 vrk 23 h 19 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

14,90 € Sulkeutuu 15 vrk 23 h 19 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.