Kuvaus

Ryhmy, Romppainen ja sotakissa Mörökölli seikkailivat 1940-luvulta lähtien kansan suuresti rakastamissa kertomuksissa, jotka perustuivat tuotteliaan kirjailijan ja mainosmiehen Armas J. Pullan luomiin hahmoihin. Sarjassa ilmestyi 14 kirjaa vuosina 1940–1967, ja niistä tehtiin kolme elokuvaa. Sodan jälkeen kirjoja ja elokuvia sensuroitiin. Sensuuri ulottui jopa parivaljakon Molotohvi-kissaan, jonka nimi muutettiin Mörökölliksi.

Ryhmyn ja Romppaisen uusimmat seikkailut alkavat Helsingissä tupakkajonosta, jossa lyödään vetoa siitä, voidaanko mennä ilman muuta kenenkään kutsumatta vieraaksi johonkin kesähuvilaan. Ilmenee, että voidaan - ja tehdään paljon muutakin.
Humoristiset kirjat Ryhmyn ja Romppaisen seikkailuista ovat tunnetuimpia Pullan teoksista. Pulla aloitti kirjasarjan jo sota-aikana ja kirjoista tuli nopeasti suosittuja, ei vähiten Pullan taitavan kielenkäytön takia: Pulla käyttää sarjassa värikkäitä ”uudissanoja”. Sarja sijoittuu talvi- ja jatkosodan aikaan, Pulla itse toimi sodissa TK-miehenä.

Siisti pehmeäkantinen kirja. Postikulut 4,6 e lisätään hintaan.

Voit yhdistellä nimimerkkiemme merluc, heleena44 ja belia777 ostoksia, jolloin postikuluissa tulee säästöä.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 28 vrk 2 h 40 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

1,90 € Sulkeutuu 28 vrk 2 h 40 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.