Kuvaus

Tammen keltainen pokkari, 2012. Hyväkuntoinen. 412 sivua.

"Newyorkilainen Sasha työskentelee levy-yhtiössä johtaja Bennie Salazarin assistenttina. Romaanin alussa hän on ensitreffeillä Alex-nimisen miehen kanssa ja yrittää hillitä kleptomaanisia taipumuksiaan. Toisaalla Bennie kipuilee avioeroa, musiikkibisneksen muutoksia ja vanhenemista. Toista oli villi nuoruus San Franciscon punk-piireissä!

Kaikki romaanin tapahtumat liittyvät tavalla tai toisella Sashaan ja Bennieen: käydään Hemingway-henkisellä safarilla 70-luvun Afrikassa, kiillotetaan trooppista diktatuuria hirmuhallinnoivan kenraalin julkisuuskuvaa, tutustutaan Napolin alamaailmaan, väijytään tähtiä New Yorkin Keskuspuistossa ja luetaan tulevaisuuden teinitytön powerpoint-muotoista päiväkirjaa.Aika suuri hämäys on hauska, raikas ja yllätyksellinen lukukokemus yhdeltä tämän hetken puhutuimmalta amerikkalaiskirjailijalta.

Kirjan henkilökaarti on herkullisen värikäs ja mittava, ja ajallisesti liikutaan 1970-luvulta 2020-luvulle. Romaani rikkoo iloisesti lajityyppejä ja sen kehämäisen rakenteen voisi ajatella muistuttavan Facebookia.Jennifer Eganin romaani kahmi ilmestyessään lukuisia palkintoja: Pulitzerin ja National Book Critics Circle Awardin sekä New York Timesin vuoden 2010 paras kirja -maininnan. Lisäksi se oli ehdolla Orange- ja PEN/Faulkner-palkintojen saajaksi.

Aika suuri hämäys edustaa yhtä aivan erityisen hienoa kirjallisuuden (tai minkä tahansa taiteen) lajia: sekä kokeellista että vetovoimaista.

 Kyösti Niemelä, Image 2012/3

Pulizer-palkittu Aika suuri hämäys on pirteä, pohdiskeleva, haikea ja hurmaava kirja. Egan kuvaa elämän suuria muutoksia, tärkeitä kohtaamisia ja ajan haipumista. — — Kirja on helposti lähestyttävä ja sen parissa viihtyy koko illan. 

– Me Naiset 2012/18

Jennifer Egan pyyhkäisi palkintopöydät puhtaiksi tällä raikkaalla ja modernilla romaanillaan. — — Kirja on kokoelma traagisista ja yllätyksellisistä hetkistä, jolloin herkullisen henkilögallerian tärkeät elämänvaiheet risteilevät keskenään

– Antti Virolainen, Ilta-Sanomat 12.5.2012

Aika suuri hämäys on moneen kertaan palkittu teos, eikä ihme. Jennifer Egan kirjoittaa nykyihmisen tuntemasta onttoudesta näkökulmaa vaihdellen ja erinomaista (ja ironista!) populaarikulttuurin tuntemusta osoittaen. 

– Jukka Väänänen, Apu 2012/21

Tuntuu nokkelalta olematta teennäinen. Aidosti erilaiselta. Lukija nauttii huomatessaan, kuinka tarinoiden langanpäät solmiutuvat yhteen. Kirja luo myös kiehtovan tulevaisuudenvision sosiaalisesta mediasta.

 – Maija Kangasluoma, Trendi 2012/5

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 4 vrk 20 h 25 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

2 € Sulkeutuu 4 vrk 20 h 25 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.