Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Jill Miller: KIVAA KUIN KISSANRAADOLLA. Suomentanut Helena Bützow. 1990 Kääntöpiiri Oy. 123-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Kivaa kuin kissanraadolla (1990; Happy as a Dead Cat 1983) -kirjan päähenkilö on kotiäiti, jonka perheeseen kuuluu viisi lasta (kaksi imetysiässä), kani, kissa, kultakala... ja aviomies. Kolmekymmentäseitsemänvuotiaana tämä heräävä feministi huomaa olevansa sorrettu. ("Tietysti olin kuullut tuon sanan ennenkin, mutta luulin että se tarkoitti vain värillisiä.") Onneksi hänellä on paras ystävätär Jane, jollaista jokainen nainen tarvitsisi tuekseen tiellä kohti uutta naistietoisuutta ja vapautumista.

"Kuvitteellinen tarina, josta kuultaa alaston totuus. Hauska, traaginen, yököttävä ja hellyttävä yhtä aikaa. Miten urheita me naiset olemmekaan. Niin, meidän täytyy olla..." - Fay Weldon

Jill Miller (s. 1944 Newport, South Wales, Englanti) syntyi työläisperheeseen, lopetti koulunkäyntinsä 15-vuotiaana ja toimi useissa ammateissa ennen kuin löysi kirjailijan itsestään. Hänen ensimmäinen romaaninsa Happy as a Dead Cat (1983; suom. Kivaa kuin kissanraadolla 1990) ilmestyi useina painoksina ja on käännetty useille kielille kuten saksa, ranska, ruotsi, suomi... Britanniassa teos oli pitkään naistutkimuksen yliopisto-opetuksen oppikirjana. Toinen teos, You Can't Kill the Spirit (1986; ei suom.), kertoo vuoden 1984 Etelä-Walesin kaivoslakosta ja naisten tukiryhmistä.

 

2. Nawal El Saadawi: NAINEN NOLLAPISTEESSÄ. Englannin kielestä suomentanut Kaija Anttonen. Kansi: Tiia Leskinen. 2002 Kääntöpiiri (kolmas painos). 152-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Nainen nollapisteessä (1988; arabiankielinen alkuteos Imra'a 'ind Nuqtat al-Sifr 1975; Woman at point zero 1983) on vahva kaunokirjallinen kannanotto naisen asemasta arabiyhteiskunnassa. Firdaus-niminen nainen kuvaa koskettavalla tavalla elämäänsä pienessä kylässä, epäonnistunutta avioliittoaan sekä ajautumistaan prostituutioon. Firdaus tuomitaan kuolemaan parittajansa tappamisesta. Ennen teloitustaan hän puhuu vankilan psykiatrille, kirjan kirjoittajalle. Sukupuolten kuolonkolarilla on traagiset seuraukset, mutta Firdaus ei kadu eikä alistu edes kuolemanrangaistuksen edessä. "Se, joka on löytänyt totuuden, ei enää pelkää kuolemaa, sillä sekä kuolema että totuus edellyttävät kohtaajaltaan paljon rohkeutta." Teos on ollut kielletty monissa Lähi-idän maissa, myös kirjailijan kotimaassa Egyptissä.

"Nainen nollapisteessä on tärkeä teos länsimaiselle ihmiselle. Nykyisin tapa alistaa naista uskonnollisiin ja kulttuurisiin perusteisiin vedoten on maantieteellisestikin hyvin lähellä meitä." –  kulttuuriantropologi Sari Alanko, Lapin Kansa

Nawal El Saadawi (s. 1931 Kafr Tahla, pieni kylä lähellä Kairoa) on egyptiläinen lääkäri, kirjailija ja feministi, joka on maailmanlaajuisesti tunnettu naisen ja arabikulttuurin välistä konfliktia kuvaavista teoksistaan. Hän valmistui Kairon yliopiston lääketieteellisestä korkeakoulusta 1955 erikoisalanaan psykiatria ja harjoitti ammattiaan kaksi vuotta sekä yliopistolla että kotikylässään. 1958 ilmestyi esikoisteos Mudhakkirat Tabiba (’Naislääkärin muistelmat’). Egyptin hallituksen julkisen terveydenhuollon johtajana hän oli 1963–1972 menettäen paikkansa poliittisen painostuksen seurauksena. Työskennellessään Kirjallisuuden ja tieteen yli-instituutissa hän alkoi kirjoittaa arabinaisten kokemasta alistamisesta. Uskonto- ja yhteiskuntakriittisyytensä takia hän joutui fundamentalististen terroristijärjestöjen tappolistoille sekä istumaan vankilassa. Hän pakeni 1988 Yhdysvaltoihin, missä opetti Duken ja Washington Staten yliopistoissa. Egyptiin hän palasi 1996. Nawal El Saadawin tunnetuin teos on arabinaisten asemaa käsittelevä Eevan kätketyt kasvot: Nainen arabimaailmassa (1992; Al-Wajh al-'Ari lil-Mar'a al-'Arabiyya 1977; The hidden face of Eve 1980). Laajasta tuotannosta on ilmestynyt suomeksi myös Nainen nollapisteessä (1988; Imra'a 'ind Nuqtat al-Sifr 1979; Woman as point zero 1983), Imaamin tuho (1989; Suqut al-Imam 1987) ja Herra ex-ministerin kuolema ja muita novelleja (1990; Mawt Ma'ali al-Wazir Sabiqan 1980).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 40 vrk 10 h 18 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 40 vrk 10 h 18 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.