Kuvaus

Sammakko, 2012. Kovakantinen, hyväkuntoinen kirja. 247 sivua.

"Psykopaattitesti on tarina hulluudesta. Mitä jos yhteiskunta ei olekaan pohjimmiltaan rationaalinen, vaan perustuukin hulluuteen? Tämä otaksuma syöksee Jon Ronsonin hulluuden syövereihin.

Ronson tapaa mielenterveyshäiriöiden luokittelusta vastuussa olevia sekä näitä luokituksia vastustavia henkilöitä. Hän tutustuu vankimielisairaalassa olevaan mieheen, joka väittää teeskennelleensä mielisairasta saadakseen lievemmän tuomion. Hän tapaa psykologin joka on kehittänyt psykopaattitestin. Tämä psykologi on vakuuttunut monien johtoasemissa olevien kärsivän psykopatiasta. Ronson perehtyy psykopaattibongauksen taiteeseen. Hän kokee näkevänsä hulluuden ytimeen.
Uuden kykynsä turvin Ronson suuntaa tapaamaan henkilöitä, joiden on oletettu olevan psykopaatteja. Hän hengailee mm. yritysjohtajan kanssa, jonka oletettu psykopatia on aiheuttanut merkittävää pörssiliikehdintää. Hän tapaa ihmisiä, joiden arkea hulluus on koskettanut ja niitä jotka ansaitsevat elantonsa hulluudesta. Käy selväksi että moni hulluuden parissa työskentelevä on myös omalla tavallaan hullu.
Psykopaattitestissä yhdistyy huumori, gonzojournalistinen charmi ja laadukas tutkiva journalismi. Viihdyttävän rehellinen kirja paljastaa vaarallisia totuuksia ja selvittää miten normaalius määritellään, kun ihmistä yhä enemmän arvotetaan hulluimpien piirteidensä perusteella."

”Aloin lukea Psykopaattitestiä iltamyöhällä, väsyneenä ja nuutuneena – huomasin nauravani kuin pahainen nulikka sivu sivun perään.”

– Will Self, Guardian

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 1 vrk 5 h 57 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

5 € Sulkeutuu 1 vrk 5 h 57 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.