Kuvaus

Mielestäni kirja vaikuttaa hieman kuluneelta. 2.painos harvinainen.

Tämän Juoppohullun Päiväkirjan koottujen tullessa markkinoille, mieli palaa pari vuotta taaksepäin niihin aikoihin, kun tulin kysyneeksi Juha Vuoriselta, miksei tämä uskomattoman taitava juttujen suoltajana kirjoittaisi jotain. Mielessä kävi bukowskimainen, elämänläheinen arkirealismi.

28.3. Lauantai

Vapisuttaa ja pelottaa. Löysin vuonna -73 kuolleen faijani jäämistöstä jonkun pillerin. Pidän varmuuden vuoksi puukkoa kädessäni. Otan nyt tuon pillerin.

Nyt tiedän, miltä tuntuu papista, joka päästää pirun pullosta. On turhaa yrittää saada sitä takaisin sinne! Tämä tolkuttomuuden matala veisu on tullut tutuksi lukemattomille nettisurffailijoille viiden miljoonan lukukokemuksen kautta. Pehmeäkantista ykkösosaa on myyty yli 3000 kpl ilman mitään mainoskampanjaa. Tämä on kirja, jonka kopiot ovat kiertäneet ringissä kuin Juhannustanssi aikanaan.

Muutamassa vuodessa on Juha Vuorinen ahertanut itsensä absurdistisen ryyppy- ja seksirealismin ykkösnimeksi. Hän on tehnyt Suomen miehille saman kuin Harry Potter maailman teinipojille: saanut heidät lukemaan. Mutta myös tuhannet naiset ovat saaneet tunkeutua miehen maailmaan tavalla, joka on tähän asti ollut mahdollista vain aitojen juoppohullujen naikkosille.

Vuorinen lataa tekstiinsä perusjärkytyksiä kiitettävään tahtiin. Hulluutta ja kauhua täydentää kuitenkin huumori ja erotiikka, jonka laatu on sairaan hauskasta hauskan sairaaseen. Tunnelmat vaihtuvat yhtä taitavasti kuin Juha Vuorisen suuren esikuvan Charlie Chaplinin tragikomedioissa.

Juoppohullun päiväkirjan ykkös- ja kakkososiin tutustuneen iloksi on tässä painoksessa mukana runsaasti aiemmin julkaisematonta aineistoa. Kadonneeksi luulutuja välipäiviä on nyt täydennetty. Voin suositella myös Vuorisen novellikokoelmaa Tuupovaaran Tuijottaja sekä runokokoelmaa Puuta ja ruohoa.

Manninen, astrologi

Muut Juha Vuosiseni näet tästä linkistä!

­ ­
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

12 €
Sulkeutuu 109 vrk 22 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

12 € Sulkeutuu 109 vrk 22 h 16 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.