Kuvaus

TUNNETUN KULTTUURIHENKILÖN VETOVOIMAINEN SELVIYTYMISTARINA

-Nuotto menetti isänsä nelivuotiaana ja äitinsä ja vanhemman veljensä hukkumisonnettomuudessa seitsemän ikäisenä. Sisarukset joutuivat kasvateiksi eri perheisiin. Nuotolle se merkitsi muuttoa Nurmijärvelle maalaistaloon, kovaa ruumiillista työtä ja ankaraa, ei aina kovin oikeudenmukaista kasvatusta. Ei sitä muuton opi ku selkäsaunan kans, sanoi mamma ja antoi piiskan heilua.

-Tuulessa ja tuiskussa kasvaminen kehitti nuoressa pojassa peräänantamattoman sitkeyden. Kasvattivanhempiensa tahtoa uhmaten hän ponnisteli opintielle ja akateemiseen loppututkintoon. Siinä välissä olivat talvi- ja jatkosota - kummassakin hän haavoittui.

-Varusmiespalveluksen hän suoritti 1938-39 Terjoella JP 1:ssä. Hän kävi RUK:n ja asepalvelu päättyi elokuussa 1939. Mutta jo syyskuussa tämä ikäluokka kutsuttiin uudestaan palvelukseen. Hän oli joukkonsa kanssa rajavalvonnassa Mainilan kylän kohdalla kun 26 syyskuussa tapahtui Mainilan laukaukset, jotka häkin kuuli. Niitä seurasi talvisota.

-Lyhyen rauhan jälkeen jatkosota, jossa hän hyökkäysvaiheessa haavoittui joutuen pitkiin sairaalakierroksiin.  1943 hän oli stipendiaattina Unkarissa. 1944 katsottiin että hän oli toipunut tarpeeksi ja kutsuttiin takaisin rintamapalvelukseen. Hä oli Siirtoleirin päällikkönä Äänislinnasa.

-Sodan jälkeen hän kokeili erilaisia toimeentulomahdollisuuksia ja lopuksi jäi asumaan Nurmijärvelle, jossa hän vuosikaudet esitti kesäteatterissa Nummisuutarin Eskoa.

-Kovakantinen 2001-painettu, 380-sivuinen mukana kuvasivuja.
-Kansipaperien reunat kuluneet, muuten kunto uudenveroinen.
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

14 €
tai
Sulkeutuu 16 vrk 11 h 48 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

14 € Sulkeutuu 16 vrk 11 h 48 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.