Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

-    Olemme voitettu maa, ja Zhdanov on nyt täällä korkein käskijä. (Paasikivi)

-    Ulkopolitiikkaan kuuluu minun mielestäni eräs seikka: pitää suhteet Neuvostoliittoon erillään suhteista suomalaisiin kommunisteihin. (Kekkonen)

-    Kun seuraavan kerran tullaan, pannaan Kekkosen kalju punaväriin! (Kommunistiset mielenosoittajat)

-    Koettakaa vain saada raja siirretyksi lähemmäs Leningradia vieraalla avulla, koettakaa myös tehdä sama muihin toivomuksiin nähden, niin saatte nähdä mihin se johtaa. (Vyshinski suomalaisille)

-    Paasikivi suuttui niin perkeleesti. Huusi, että mitä sinä sekaannut kulttuuriasioihin. Mitä saatanaa sinä niistä ymmärrät! (Kekkonen)

-    Paasikivi on tehnyt kaikkensa käijistääkseen Suomen ja Neuvostoliiton väliset suhteet. (Literaturnaja Gazeta)

Nämä ja teoksen muut värikkäät lainaukset ovat vuorosanoja historian näytelmästä, eletystä elämästä - ajalta, jota on luonnehdittu kansakuntamme vaaran vuosiksi. Tähän ajanjaksoon kuuluu erottamattomana osana Urho Kekkonen, ministeri ja opposition kärkihahmo, Paasikiven työtoveri ja välillä vastustajakin, neuvostodiplomaattien arvostama ja kommunistiksikin epäilty, omiensa ihailema ja vielä useampien inhoama, jopa vihaama. Tämän miehen vaiheet unohduksen vuosien syijässäolosta pääministeriksi ja "kuningastien" alkuun olivat monipolviset ja värikkäät. Myrrysmiehestä kasvoi näinä vuosina politiikan vonkamies. [takakansi]


Otava. Kovakantinen.


Hieman kulumaa. Kansipaperin kunto kelvollinen.


 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

4 €
Ilmoitus on sulkeutunut 16.3.2018 20:42

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.