Kuvaus

Jukka Komppa: UKRI JA LEINIKKI. 1999 Kopijyvä. Gummeruksen kirjapainossa Jyväskylässä painettu 180-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Ukri ja Leinikki (1999) on Jukka Kompan kolmas romaani. Teoksen tapahtumat sijoittuvat kivikauteen, Suomen salomaille. Kansa on vielä hajallaan ympäri maata heimoihin jakautuneena. Kivikaudenmies Ukri seikkailee jumalansa johtamana niin, että Suomen kansa saa alkujuurensa. Tarinasta ei puutu huumoria eikä tragiikkaa. Jo kivikauden ihmiselle maistui olvi, ja juhlia pidettiin usein. Samaan aikaan punamultamaalarit, kivikauden taiteilijat, maalasivat kallioseiniin hirviä, veneitä ja ihmishahmoja. Syyt miksi he tekivät työtään, olivat moninaisia. He kaikki uskoivat että maalaukset säilyisivät kauan. Teoksen tarina on monitasoinen seikkailu, joka käsittelee myös ihmissuhteita. Uskollisuuden ja rakkauden teemat käyvät koko Ukrin ja Leinikin ja heidän heimonsa kertomuksen lävitse. Inhimilliset tunteet ohjasivat jo 4000 vuotta sitten vahvasti ihmisten elämää ja toimintaa.

Jukka Komppa (s. 1958 Vaala) on jyväskyläläinen filosofian tohtori; hänen historian väitöskirjansa on Walter Frank ja taisteleva tiede: aseena Ranskan historia (1995). Komppa on toiminut kulttuuri-toimittajana sanomalehti Keskisuomalaisessa 1983-96. Paitsi kirjailija Komppa on (vakavalta harrastukseltaan) lauluntekijä. Hän on julkaissut teokset Vihan pidot (1997), Keijo Pollelan toinen tuleminen (1998), Ukri ja Leinikki (1999), Hitlereitä: Marmorikirjat: lyhyttä proosaa (2000), Minä olen (2001), Toimittajat (2003), Aukeilla hillasoilla (2005) ja Leningradin valloitus (2010) sekä on yhtenä kirjoittajana antologiassa Murha Paviljongissa ja muita juttuja kaupungin elämästä (2007).
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 74 vrk 6 h 21 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 74 vrk 6 h 21 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.