Kuvaus

Jukka Kuikka: MASERATI: ROMAANI? 1994 Tammi. 163-sivuinen sidottu kirja, kansipaperin reunoissa pientä kulumaa ja joku aivan pieni repeämä (ks. kuvat), itse kirja on ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Maserati (1994) -teos, Jukka Kuikan, journalistin, esikoisromaani, on hurja matka miehen sielunmaisemaan. Se on vanhanaikainen rakkausromaani nykyaikaisessa ympäristössä. Yksi sen johtopäätöksistä on sivulla 44: "Jos haluaa rakkautta ja Maseratin, kannattaa aloittaa Maseratista, koska se on vaihdon väline. Sillä saa rakkautta eikä edes menetä autoa." Lukijan kokemus on järisyttävä: tekijä saattaa lukijan tunteet, eläytymiskyvyn ja oman äidinkielensä ymmärtämisen todella koetukselle ja tavalla, johon kirjallisuudessa on harvoin totuttu. Jukka Kuikka toteaa: "Tämä aika riepottelee ihmistä maantieteellisesti ja sosiaalisesti. Vähän väliä huomaa olevansa väärässä paikassa tai ainakin väärässä luokassa. Selviytyminen on sitä, että pääsee takaisin oman nahkansa alle ja päänsä sisään."

Jukka Kuikka (s. 1947 Jyväskylän maalaiskunta, nykyisin Jyväskylän kaupunkia) on lahtelainen toimittaja. Hän on työskennellyt mm. Helsingin Sanomissa, Suomen Kuvalehdessä, Uudessa Suomessa ja Iltalehdessä sekä copywriterina mainostoimistoissa. Kuikka on kirjoittanut 30 vuoden aikana kolumneja Helsingin Sanomiin, Suomen Kuvalehteen, Uuteen Suomeen, Optioon, Iltalehteen, Ilta-Sanomiin, Ekonomiin, MikroPC-lehteen ja muutamiin muihin. Televisiossa Kuikka on ollut Anteeksi kuinka? -keskusteluohjelman "lautamiehenä" 1990-luvun alkupuolella sekä myöhemmin Yle 1:n Aamu-TV:n Jälkiviisaissa. Kuikka on julkaissut teokset Lahden kuvat (1973; kuvateos), Päijät-Hämettä vasta-alkajille (1985) ja Maserati: Romaani? (1994) sekä Hannu Savolan ja Jukka Ukkolan kanssa Kansakunnan kuplat (1985), Martti Huhtamäen ja Jaakko Okkerin kanssa Suomen seuraava presidentti (1988), Jari Tervon kanssa Julkkiskirja: Nimellisiä pakinoita (1989) ja Uusi julkkiskirja: Nimellisiä pakinoita (1998), Mauno Saaren ja Eeva-Liisa Sjöholmin kanssa 158 syytä ottaa ryyppy (2003), Henri Juvan kanssa Talouselämän sanavaraston varasanasto (2003) ja Ritva Aarrevuon kanssa Tasavallan tulppa – Lasse Lehtinen: Isokenkäisten ikäluokka muistelee (2007).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 95 vrk 6 h 26 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 95 vrk 6 h 26 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.