Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Luonto ja eläimet olivat alusta asti Yrjö Kokon (1903-1977) elämän inspiraatio. Hän opiskeli eläinlääkäriksi, mutta halusi myös kirjailijaksi. Kirjoittamiseen hän kouliutui sanoma- ja aikakauslehtien avustajana ja erityisen ahkerana kirjeitten kirjoittajana. Jatkosodan asemasotavaihe kypsytti Kokon kirjailijana. Tuolloin syntyi satuklassikko Pessi ja Illusia, joka on myöhemmin elänyt myös balettina, elokuvana ja näytelmänä.

Pessistä ja Illusiasta tuli heti menestys ja sen rohkaisemana kirjailija hakeutui Lappiin kirjoittamaan satua joutsenesta. Sitä ei syntynyt, mutta syntyi lukuisia muita kirjoja.

Kokko viihtyi eläinlääkärin ammatissa, mutta luopui siitä omistautuakseen kokonaan kirjoittamiselle ja valokuvaamiselle. Hän etsi Käsivarren Lapista laulujoutsenen pesää viisi vuotta ja löydettyään sen kirjoitti kirjansaLaulujoutsen, Ultima Thulen lintu. On paljolti Kokon ansiota, että sukupuuttoon kuolemassa ollut kansallislintumme pelastui.

Kokko oli monipuolinen kirjailija, joka sitoi kertomuksissaan yhteen luonnon ja ihmisen, mystiikan ja arkipäivän. Hänellä oli vahva karjalainen identiteetti, jolle hän haki vahvistusta sekä pohjoisesta että etelästä, Lapista ja Espanjasta. 

Jukka Parkkisen kirjoittamassa elämäkerrassa Yrjö Kokko kertoo Yrjö Kokosta kirjeiden, päiväkirjojen ja omien teostensa kautta.

1. p. 2003, WSOY, 556 s. Kovakantinen kirja kansipapereineen on mielestäni viläkin uudenveroinen.

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

14 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 23.12.2017 20:05

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.