Kuvaus

Luonto ja eläimet olivat alusta asti Yrjö Kokon (1903-1977) elämän inspiraatio. Hän opiskeli eläinlääkäriksi, mutta halusi myös kirjailijaksi. Kirjoittamiseen hän kouliutui sanoma- ja aikakauslehtien avustajana ja erityisen ahkerana kirjeitten kirjoittajana. Jatkosodan asemasotavaihe kypsytti Kokon kirjailijana. Tuolloin syntyi satuklassikko Pessi ja Illusia, joka on myöhemmin elänyt myös balettina, elokuvana ja näytelmänä.

Pessistä ja Illusiasta tuli heti menestys ja sen rohkaisemana kirjailija hakeutui Lappiin kirjoittamaan satua joutsenesta. Sitä ei syntynyt, mutta syntyi lukuisia muita kirjoja.

Kokko viihtyi eläinlääkärin ammatissa, mutta luopui siitä omistautuakseen kokonaan kirjoittamiselle ja valokuvaamiselle. Hän etsi Käsivarren Lapista laulujoutsenen pesää viisi vuotta ja löydettyään sen kirjoitti kirjansaLaulujoutsen, Ultima Thulen lintu. On paljolti Kokon ansiota, että sukupuuttoon kuolemassa ollut kansallislintumme pelastui.

Kokko oli monipuolinen kirjailija, joka sitoi kertomuksissaan yhteen luonnon ja ihmisen, mystiikan ja arkipäivän. Hänellä oli vahva karjalainen identiteetti, jolle hän haki vahvistusta sekä pohjoisesta että etelästä, Lapista ja Espanjasta. 

Jukka Parkkisen kirjoittamassa elämäkerrassa Yrjö Kokko kertoo Yrjö Kokosta kirjeiden, päiväkirjojen ja omien teostensa kautta.

1. p. 2003, WSOY, 556 s. Kovakantinen kirja kansipapereineen on mielestäni viläkin uudenveroinen.

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

14 €
tai
Sulkeutuu 29 vrk 12 h 27 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

14 € Sulkeutuu 29 vrk 12 h 27 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.