Kuvaus

Jukka Seppinen: Suomen tie Euroopan unioniin: Mahdottomasta mahdollinen

  • Ajatus kirjat, 2001; kovakantinen kirja, kansipaperit, kuvasivut keskellä
  • Hyväkuntoinen kirja
  • HINTA: 4 euroa + toimituskulut 6 euroa = 10 euroa 
  • TEE NÄIN: Klikkaa Osta, niin saat huutonetiltä automaattisen viestin, jonka lopusta löydät myyjän sähköpostiosoitteen ja tilinumeron. Maksa kirja ja toimituskulut, niin myyjä lähettää kirjan kun maksu on tullut perille. Voit myös pyytää myyjältä laskun. (Jos ostat samalla useamman saman myyjän kirja, niin älä maksa yksittäisiä kirjoja ennen kuin koko paketin sisältö on selvä.)

Arkistolähteiden pohjalta kokonaisselvitys Suomen pitkästä ja kivikkoisesta tiestä Euroopan unionin jäseneksi. Mukana myös uutta materiaalia Kremilin arkistoista Neuvostoliiton romahtamiseen asti.

Suomen liittyminen EU:hun 1.1. 1995 on historiamme suuria tapauksia. Sen merkitys on rinnastettava muihin suurta muutosta symboloviin vaiheisiin, kuten Venäjän-vallan alkamiseen Suomessa vuonna 1809 tai sen päättymissen itsenäisyysjulistukseemme 1917.

Toisen maailmansodan jälkeen Neuvostoliiton vaikutus laajeni Suomessa merkittävästi. Samalla kuitenkin virisi pyrkimys lähestyä läntisessä Euroopassa virinneitä yhteistyömalleja, vaikka asiasta ei sopinut pitää Neuvostoliiton vuoksi ääntä. Suomessa oli merkittävää ristivetoa läntisen suuntauksen ja sitä vastaan toimivien virtausten välillä. Suomettumiseksi nimitetty prosessi eteni kavalasti.

VTT Jukka Seppinen (s. 1945) on poliittisen historian tutkija, joka on työskennellyt ulkoasiainministeriössä lähetystöneuvoksena ja poliittisen osaston tutkimuspäällikkönä vuosina 1970–1987. Hänen vastuualueenaan olivat mm. poliittiset neuvostosuhteet. Seppinen on toiminut Euroopan unionin komission Jean Monnet -opetusohjelmassa Turun yliopiston poliittisen historian laitoksella.

Seppinen on julkaisut mm. poliittiset elämäkerrat Urho Kekkosesta, Johannes Virolaisesta ja Ahti Karjalaisesta sekä teokset Kannas tässä ja nyt (1995) ja Kohti Karjalaa (1998). Hänen väitöskirjansa Suomen Efta-ratkaisu yöpakkasten ja noottikriisin välissä (1997) avasi integraatiohistorian tutkimuksen Suomessa. Lisäksi hän on julkaissut mm. Suomen tietä Euroopan unioniin vuosina 1945–1995 käsitelleen systemaattisen teoksen Mahdottomasta mahdollinen (2001).

hakusanat: Euroopan unioni EU Suomen historia Suomen poliittinen historia poliitiikka yhteiskunta Neuvostoliitto Presidentti Paasikivi Pohjoismaat YK Marshall-apu tuvallisuuspolitiikka kylmä sota Euroopan neuvosto Presidentti Kekkonen OEEC yöpakkaset Efta 1960-luku  1940-luku 1920-luku noottikriisi suomettuminen Ahti Karjalainen EEC Mauno Koivisto poliitikot Maastricht lama

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 56 vrk 15 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4 € Sulkeutuu 56 vrk 15 h 16 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.