Kuvaus

Jules Verne, Robur valloittaja   WSOY 1975,  1. painos

Romaani alkaa kuvauksella, miten maailmaa kummastuttaa ja huolestuttaa tunnistamaton lentävä esine, joka havaitaan monessa paikassa. Havaintoihin liittyy usein torvensoittoa, mikä tuntuu selittämättömältä. Pian alkaa korkeisiin rakennuksiin ilmestyä mustia tähtikuvioisia lippuja, eikä kukaan ymmärrä, mitä tapahtuu.

Seuraavaksi siirrytään Philadelpiaan,  jossa Weldon-Instituutin jäsenet ovat hyvin kiihdyksissään. Weldon-Instituutti on ”pallopurjehtijoiden” kerho, joka on jakautunut tasan ”keulisteihin” ja ”peristeihin” sen mukaan, mihin kerhon Go a head -ilmalaivan potkuri pitäisi asettaa. Kerhon puheenjohtaja on Setä Prudent, ja sihteeri on Phil Evans.

Kesken kiivaan väittelyn saliin tulee mies, joka sanoo nimekseen Robur. Tämä latinankielinen sana tarkoittaa rautatammea tai lujuutta ja voimaa. Hän todistaa ilmaa kevyempien lentolaitteiden olevan täysin kelvottomia ja hyödyttömiä. Hän saa osakseen vastaväitteiden vyöryn. Hän kertoo lentäneensä koneella, mistä joku keksii hänelle lisänimen Valloittaja.

Kun kuulijoiden raivo on kohonnut huippuunsa, Robur ampuu viitisen laukausta ja katoaa savun sekaan, eikä insinööristä jää jälkeäkään.

Kun muut Weldon-Instituutin jäsenet ovat lähteneet Philadelphian kaduille suunnatonta vihaa ja murhanhimoa Roburia kohtaan tuntien, jäävät Setä Prudent ja Phil Evans väittelemään saliin. Evans on halunnut aina yli kaiken päästä Weldon-Instituutin puheenjohtajaksi eikä sen vuoksi pidä yhtään Prudentista. Ulkopuolella Prudentin palvelija Frycollin on odottamassa isäntäänsä. Pian herrat astuvatkin ulos, yhä väitellen. He ajautuvat Fairmount-puistoon, ja Frycollin seuraa heitä.

Äkkiä heidän kimppuunsa hyökätään. Heidät sidotaan ja vangitaan. Kun he pääsevät köysistä, he saavat tietää olevansa Albatrossissa, Roburin laivan näköisessä lentokoneessa.

Ikäisekseen siisti, hyväkuntoinen kovakantinen kirja. Ei kansipapereita.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 82 vrk 14 h 10 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

4,90 € Sulkeutuu 82 vrk 14 h 10 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.